Pages Navigation Menu

22. Hol vannak a többiek? – További ötletek és variációk

Fáslizott alakok

Vastag fonallal, tépett vászoncsíkkal vagy gézzel körbetekerhetünk, bepólyálhatunk (fáslizhatunk) bármilyen alapformát. Pl. virágot, fát, kígyót vagy leveleket.

A témához kapcsolódva nyugodtan lehet most a befáslizott forma egy-egy emberalak, illetve annak végtagjai, a fásli pedig fehér vagy világosszürke fonal, géz, tépett vászoncsík. Így az alakok magukon hordják a sebkötés nyomait. Ennek kidolgozott változata látható a képen, ahol az alak textilruhát is kapott, teljesen fel van öltöztetve.

Forrás

A gyerekek maguk készíthetik el (rajz, kivágás) az alapformát is vékony kartonból, így a figurák változatosabbak lesznek. Végül összeállíthatjátok belőlük a tíz leprás csoportját.

 

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

 

A tanmenetet, óraterveket és a további ötleteket megtalálod a Segédanyagok / Hittan 3 menüpont alatt: http://kateteka.hu/segedanyagok/hittan-3/

Hozzászólások

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .