Pages Navigation Menu

20. Vesztettél már el valamit vagy valakit? – További ötletek és variációk

Zsebkendő-adogató

Tarthatjátok a hittanórát olyan szűk helyen, hogy a nagymozgásos játékra nincs lehetőség. Sebaj, itt egy kisebb mozgásokkal, ülve is megvalósítható játékváltozat:

A csoport úgy helyezkedik el, hogy mindenki legalább kartávolságra ül valakitől (közelebb ülhet). Egy valaki a csoport elé lép, és csendben mondja:

Elvesztettem zsebkendőmet, szidott anyám érte. Annak, aki visszaadja, adok majd belőle.

A többiek eközben csendben a pad/asztal alatt egymásnak adogatnak egy csomag papírzsebkendőt. Megtévesztő mozdulatokat is tesznek, olyankor is jár a kezük, amikor nincs benne a csomag. Amikor a zsepikereső elmondta a mondókáját, rámutat valakire:

Add vissza!

Ha eltalálta, az illető visszaadja a csomag zsepit, de előbb kivehet belőle egyet. Majd helyet cserélnek, és az új zsepikeresővel folytatódik a játék. Ha nem találta el, minden marad a régiben, úgy folytatódik a játék. Ha van idő, játszhatjátok addig, amíg mind a tíz zsebkendő el nem fogy.

Végül mérjétek fel, kihez hány zsebkendő került? Ki maradt zsebkendő nélkül? Őt kisegíthetitek egy tartalék csomagból.

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

 

A tanmenetet, óraterveket és a további ötleteket megtalálod a Segédanyagok / Hittan 3 menüpont alatt: http://kateteka.hu/segedanyagok/hittan-3/

Hozzászólások

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..