Zakeus Alapítvány

olajfahu

Segítség azoknak, akik nehéz vagy kilátástalan helyzetben vannak.

https://www.zakeusalapitvany.hu/kuldetes.html

Mintha csak az idei hosszú “esős évszak” végére vártunk volna, hosszas előkészítő munka után, júniusban végre megszületett a ZAKEUS Alapítvány, minden kereső számára, aki a lelki ösvények kanyargós útjain vándorol.
Tapasztaljuk, hogy a hétköznapi nyugtalan forgatagban, zaklató, sokszor át nem látható, nehézségekkel terhelt életünkben vágyunk arra, hogy legyen lehetőségünk keresni és rátalálni a Forrásra, ahonnan meríthetünk, ahol töltekezhetünk, és átélhetjük azt, hogy így felvértezve a hatalmas hullámok sem annyira sodró erejűek. Ez a vágy ihlette az Alapítvány létrehozását.
Zakeus, Lukács evangéliumának alakja, a vámszedő, aki a csalás, a könnyű pénzszerzés, embertársai kihasználásának csapdájában vergődött. Gazdag volt, de nap, mint nap szembesülnie kellett saját népe megvetésével, gyűlöletével. Mit ér a könnyű haszon, ha a boldogságot nem találom? Zakeus hallott arról, hogy útja során betér városukba Jézus, a Mester, aki jóságáról híres. Bűnössége tudatában, titokban akart Jézus közelébe férkőzni, a fügefa lombos ágai mindenki tekintete elől jól elrejtették. Egyedül csak Jézus volt, aki az emberek tömegéből észrevette és feltekintett rá: “Zakeus, jöjj le hamar, ma a te házadban kell megszállnom!”

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .