Szent Pál és a Nagyböjt

 

jocslekedet

Nagyböjti feladatok és jócselekedet színező

Szent Pál apostol évére a https://www.veszpremhittan.hu  oldalról

https://www.veszpremhittan.hu/segedanyagok/seged10.htm

Szent Pál apostol megtérése után hatalmas erővel hirdette az örömhírt a világnak. Hirdette, azt a Jézust, aki megjelent neki a damaszkuszi úton és megváltoztatta, átformálta életét? Hirdette, hogy Jézus annyira szeret bennünket, hogy életét adta bűneinkért, meghalt értünk a kereszten és feltámadásával megnyitotta számunkra a Mennyország ajtaját. Erre a végtelen szeretetre emlékezünk a nagyböjti időben.

Jézus bennünket is képes átalakítani, jobb emberré tenni, ehhez azonban szükségesek a mi törekvéseink is. Az egyház a nagyböjti időben számtalan lehetőséget és segítséget kínál. Ezek az imádság, gyakori szentáldozás, gyónás, jócselekedetek, böjt, keresztútjárás, Szentírásolvasás?

„Legyetek követőim, mint ahogy én Krisztus követője vagyok !” – bátorít bennünket az Apostol. Ismerjük meg az életét, az Apostolok Cselekedetei alapján, s ismerjük meg még jobban életének példáján keresztül, annak a Krisztusnak az evangéliumát, akit egész életében fáradhatatlanul hirdetett, vállalva – miként Jézus is – a szenvedések keresztjeit § A nagyböjt napjain olvasd folyamatosan minden nap a Bibliából az Apostolok Cselekedetei könyvét, s ha az alább betűrendben felsorolt szavakból megtalálsz egyet-egyet, színezz ki egy részt Jézus töviskoronájából, húsvétkor pedig a szent Pál képet. Szép készületet! J

 

Ananiás Damaszkusz Jakab Málta Perge Számotrákia
Anthiókia Derbé Jeruzsálem Márk Péter apostol Szeleukia
Areopagosz Efezusba Jézus Mátyás apostol Ptolemaisz Szentlélek
Artemis-kultusz Egyház növekedése Joppé Mennybemenetel Pünkösd Szilás
Asszosz Egyház születése Kiosz Milétosz Rodosz Szíria
Athén Filippi Korinthus Mitiléné Róma Teofil
Barnabás Fülöp Kornéliusz Neápolisz Saul Thesszalonika
Bérea Hét diakónus Liddia Páfusz Szalamisz Timóteus
Cézárea Ikónium Lisztra Pál apostol Szamária Tirusz
Ciprus István vértanú Macedónia Patara Számosz Tróász
0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .