Hajtogatós

Mindannyian ismerjük azt a játékot, amikor egy elkezdett rajzot vagy mondatot folytatunk úgy, hogy nem tudjuk, mit is rajzoltak vagy írtak előtte. Ezt jól ismert bibliai történetekkel is eljátszhatjuk!

Öt-tíz fős csoportokban dolgozzunk (ami lehet egy-egy padsor is). Minden csoport kapjon egy lapot, aminek tetejére írjuk fel a bibliai történet címét, majd hajtsuk le. Az első gyerek írja le a behajtott rész alá az első mondatot, amivel ő kezdené a történetet, majd hajtsa le ő is a lapot. A következő gyerek egy új mondattal folytatja a történetet úgy, ahogyan szerinte következnie kellene, majd szintén lehajtja a lapot. Így halad tovább a lap, amíg az összes gyerek le nem írta a csoportban, ekkor átadják a lapot a következő csoportnak. Akkor végzünk, ha minden lap minden csoport minden tagjánál járt már. (Ha csak egy lap jár körbe, akkor könnyen unalmassá válik a játék azoknak, akik éppen nem írnak.)

Ha végeztek a gyerekek az írással, olvassuk fel a történetet, ami nagy valószínűséggel összevissza lesz, és ez elég mulatságos is lehet. Ezután minden csoport kap egy megírt lapot, és egy ollót. Vágják szét a hajtások mentén a sorokat, és rakják helyes sorrendbe a mondatokat. Ami nem illik a sorba (ismétlődés, nem koherens szöveg), azt ki lehet hagyni. Ahol nagy hiányok vannak a szövegben, azt majd újabb felolvasás közben szóban lehet pótolni.

 

A mondatokat lehet sorszámozni, amivel azt közöljük, hogy kb. hol tarthatunk a történetben. Ebben az esetben mindenki, aki leírt egy mondatot, és lehajtotta a papírt, a következő sor elejére írja fel a következő mondat sorszámát.

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

 

A Sokrétű játékok sorozat új játékait megtalálod a Segédanyagok / Sokrétű Játékok / Sokrétű bölcsesség menüpont alatt.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .