14. Lélekjelek a Bibliában

Mi is az a Szentlélek?

A Szentlélekről beszélni nem olyan egyszerű dolog. Ezen az animált videofilmen a teremtéstől Jézus visszajöveteléig áttekinthetik a gyerekek a Szentlélek munkáját. Majd beszélgessünk arról, hogy a Teremtés óta mi mindenben jelent meg a Lélek munkája?

A tankockához kattints ide: Szentlélek

 

 

Lélekjelek

Isten Lelke a teremtéstől az új teremtésig mindenütt jelen van, és munkálkodik. Milyen jelei vannak a Lélek jelenlétének? Képekkel, hasonlatokkal tudjuk csak kifejezni, mint az itt következő bibliai igék. Párosítsd az igéket a képekkel.

A tankockához kattints ide: Lélekjelek

A helyesen párosított képek (leírással) és igék (itt a teljes ige szerepel, igehellyel):

pára a víz fölött – A föld még kietlen és puszta volt, a mélység fölött sötétség volt, de Isten Lelke lebegett a vizek fölött. (1Mózes 1,2)

oázis: kert a sivatagban – Végül kiárad ránk a lélek a magasból. Akkor majd a puszta kertté válik, a kert pedig erdőnek látszik. (Ézsaiás 32,15)

kürt – Ekkor az Úr felruházta lelkével Gedeont, az pedig megfújta a kürtöt, és hadba szólította Abíezer nemzetségét. (Bírák 6,34)

kanóc és tűzláng – Megszállta az Úr lelke [Sámsont], és olyanná lettek karján a kötelek, mint a tűz égette lenfonál. (Bírák 15,14)

oroszlán – Rendkívüli lélek volt benne [Dánielben]; ezért a király őt akarta az egész ország élére állítani. (Dániel 6,4)

galamb – Amikor Jézus megkeresztelkedett, megnyílt az ég, leszállt rá a Szentlélek galambhoz hasonló testi alakban, és hang hallatszott a mennyből. (Lukács 3,21–22)

szél fújta fa – Amikor pedig eljött a pünkösd napja, és mindnyájan együtt voltak ugyanazon a helyen, hirtelen hatalmas szélrohamhoz hasonló zúgás támadt az égből, amely betöltötte az egész házat, ahol ültek. (ApCsel 2,1–2)

kéz a kézben – Mert nem a félelem lelkét adta nekünk Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét. (2Tómóteus 1,7)

 

 

A Digitális segédanyagok sorozat új bejegyzéseit megtalálod a Segédanyagok/Digitális segédanyagok menüpont alatt.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .