Pages Navigation Menu

Szent Pál és a Nagyböjt

 

jocslekedet

Nagyböjti feladatok és jócselekedet színező

Szent Pál apostol évére a http://www.veszpremhittan.hu  oldalról

http://www.veszpremhittan.hu/segedanyagok/seged10.htm

Szent Pál apostol megtérése után hatalmas erővel hirdette az örömhírt a világnak. Hirdette, azt a Jézust, aki megjelent neki a damaszkuszi úton és megváltoztatta, átformálta életét? Hirdette, hogy Jézus annyira szeret bennünket, hogy életét adta bűneinkért, meghalt értünk a kereszten és feltámadásával megnyitotta számunkra a Mennyország ajtaját. Erre a végtelen szeretetre emlékezünk a nagyböjti időben.

Jézus bennünket is képes átalakítani, jobb emberré tenni, ehhez azonban szükségesek a mi törekvéseink is. Az egyház a nagyböjti időben számtalan lehetőséget és segítséget kínál. Ezek az imádság, gyakori szentáldozás, gyónás, jócselekedetek, böjt, keresztútjárás, Szentírásolvasás?

“Legyetek követőim, mint ahogy én Krisztus követője vagyok !” – bátorít bennünket az Apostol. Ismerjük meg az életét, az Apostolok Cselekedetei alapján, s ismerjük meg még jobban életének példáján keresztül, annak a Krisztusnak az evangéliumát, akit egész életében fáradhatatlanul hirdetett, vállalva – miként Jézus is – a szenvedések keresztjeit § A nagyböjt napjain olvasd folyamatosan minden nap a Bibliából az Apostolok Cselekedetei könyvét, s ha az alább betűrendben felsorolt szavakból megtalálsz egyet-egyet, színezz ki egy részt Jézus töviskoronájából, húsvétkor pedig a szent Pál képet. Szép készületet! J

 

AnaniásDamaszkuszJakabMáltaPergeSzámotrákia
AnthiókiaDerbéJeruzsálemMárkPéter apostolSzeleukia
AreopagoszEfezusbaJézusMátyás apostolPtolemaiszSzentlélek
Artemis-kultuszEgyház növekedéseJoppéMennybemenetelPünkösdSzilás
AsszoszEgyház születéseKioszMilétoszRodoszSzíria
AthénFilippiKorinthusMitilénéRómaTeofil
BarnabásFülöpKornéliuszNeápoliszSaulThesszalonika
BéreaHét diakónusLiddiaPáfuszSzalamiszTimóteus
CézáreaIkóniumLisztraPál apostolSzamáriaTirusz
CiprusIstván vértanúMacedóniaPataraSzámoszTróász

Hozzászólások

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..