Pages Navigation Menu

5. Történetek és életjátékok

TÉMA CÍME: Amit hallotok
BIBLIAI TÖRTÉNET: Megnyílt fülek az első pünkösdön (ApCsel 2,1–41)

 

„Ezerszer hallottam már”, mondjuk, ha valami a „könyökünkön jön ki”. Unalmas, ha állandóan ugyanaz ismétlődik, ami a templomban elég gyakran előfordul. Ilyenkor könnyen „elalszunk”, nem figyelünk oda, figyelmünk elkalandozik. Persze nem csak a templomhoz, a szertartásokhoz kötődhet ilyesmi. Más, köznapi helyzetekben is átélhetünk hasonló hangulatot. Keressetek, idézzetek fel most mai „Ezerszer hallottam már” történeteket. Játsszatok is el néhány jellemző élethelyzetet.

Lucas Aguirre: A gondolat

Lucas Aguirre: A gondolat

„Leesett neki a tantusz”, mondjuk régi telefonos képpel, ha valaki hirtelen rájön, ráeszmél valamire. Ilyenkor általában „felébred”, vagyis a hirtelen megértett gondolat élénkítő, pezsdítő hatással van. Ezt is átélhetjük számtalan köznapi helyzetben. Keressetek, idézzetek fel ilyen „leesett neki (a tantusz)” történeteket is, majd játsszatok el néhány érdekes élethelyzetet.

A tanítványoknak és a pünkösd ünnepére látogatóknak mi lehetett ezerszer hallott és ismételt dolog? Mi volt az a váratlan és szokatlan, ami felébresztette őket? Mit fogtak fel, mit értettek meg? Mi lett az ébredés következménye?

Kép forrása: http://www.deviantart.com/art/The-Idea-28880564

Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.