Pages Navigation Menu

5. Szívesen-helyzetek

TÉMA CÍME: Az anyai szív
BIBLIAI TÖRTÉNET: Mária, Jézus anyja (Lukács 2,19.35 és 2,41–51)

 

Ha valaki nyomatékosan azt mondja neked: „Szívesen!”, akkor mire gondolsz? Ugye arra, hogy valamit nem köszöntél meg? A „Köszönöm – Szívesen” annyira beleépült a szokásrendünkbe, hogy a párbeszéd egyik fele is elég a felidézéséhez. De valóban ilyen természetes valamit szívesen tenni és azt megköszönni? Vagy inkább félszívvel, felszínesen teszünk csak dolgokat, amiért nem is nagyon jár köszönet? Vizsgáljátok meg ezt a kérdést szituációs játékok segítségével.

Kis csoportok keressenek és játsszanak el egy-egy élethelyzetet, amiben elhangzik a „Köszönöm” és a „Szívesen”. Hogy milyen tartalommal, milyen jelentéssel és jelzésértékkel, az a csoportokra van bízva. Egymásnak játsszátok el a helyzeteket, amit a végén beszélgetés követhet a látottakról.

 

Szívemre ölellek„Szívesen”-helyzetek mindig adódhatnak, akkor is, ha nem mondjuk ki a szót. Mi az, amit szívesen teszel, amit teljes szívvel, tiszta szívvel meg tudsz tenni? Keressenek ilyen élethelyzeteket is a csoportok, és játsszanak el egy-egy tipikus „szívesen”-helyzetet egymásnak. Most az a feladat, hogy a „Szívesen” ne legyen kimondva, mégis látható, „olvasható” legyen a szereplők játékából.

Kép forrása

 

A feladat megtalálható a Segédanyagok/Bibliai lapozgató menüpont alatt, az „Evangélium – női szemmel” c. sorozatban: http://kateteka.hu/segedanyagok/bibliai-lapozgato/

Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.