Pages Navigation Menu

5. Parancs – engedelmesség

TÉMA CÍME: A sosemvolt király
BIBLIAI TÖRTÉNET: Gedeon (Bírák [6 – 7] 8,1–23)

 

Parancs - engedelmességA bírák korában mindenki azt csinálta, ami neki tetszett, amit jónak látott (Bír 17,6; 21,25). Ezért szükség volt időnként egy-egy erős kezű vezetőre, aki Istenre hallgat, nem a saját feje után megy. Ugye ismerős? A mai ember se nagyon tud engedelmeskedni, a vezetőire (szüleire) hallgatni. Pedig meg kell tanulni ezt is.

Játsszatok parancs-engedelmesség játékot, ahol mindkét fél szerepébe beleélhetitek magatokat a játék idejére.

Először írjatok (mindenki egyénileg) kis cédulákra olyan parancsokat, utasításokat, amit egy vezető (családfő) adna ki a hatalma alatt állóknak. Az utasítások értelmesek, építő jellegűek legyenek, s vonatkozhatnak az élet bármely területére. Előre döntsétek el, hogy a bibliai korba képzelitek magatokat, vagy mai élethelyzetekről lesz szó (mindkettő lehetséges, de jobb, ha nem keveredik).

Majd kis csoportokban húzzatok egyet-egyet véletlenszerűen az utasítások közül. A csoport játssza el az adott utasításhoz kapcsolódó élethelyzetet, úgy, ahogy a megvalósítást elképzeli.

Kép forrása: http://fiukahajoban.blogspot.hu/2009/05/hiszti-es-engetlenseg.html

 

A feladat megtalálható a Segédanyagok/Bibliai lapozgató menüpont alatt, a “Királytükör” c. sorozatban: http://kateteka.hu/segedanyagok/bibliai-lapozgato/

 

Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.