Pages Navigation Menu

5. Hűségalbum – pillanatképek egy képzelt fotóalbumból

TÉMA CÍME: A parázna király
BIBLIAI TÖRTÉNET: Dávid és Betsabé (2 Sámuel 11 – 12; Zsoltárok 51)

 

Dávid bűne tehát a hűtlenség. Méghozzá elsősorban Isten ellen. Minden további vétke hűtlenségéből fakad. Pedig ő volt az igaz király, a hűség mintaképe.

lawrence-lemieux-vitorlazas-1988-szoulDe mit jelent hűnek lenni? Ma ez nem túl divatos fogalom. Nem annyira ismert, mint mondjuk sikeresnek vagy győztesnek lenni. Ha fotóalbumot kellene készíteni kortársainkról, biztosan jóval több sikeres emberről és bajnokról találnánk képet, mint hűségesről. Pedig ilyenek is akadnak, csak keresni kell. Pl. van olyan sportoló – a kanadai Lawrence Lemieux vitorlázó –, aki az olimpiai érem helyett inkább életet mentett, mert belső parancsa ezt diktálta:
http://www.origo.hu/sport/20150924-lawrence-lemieux-1988-ban-szoulban-kimentette-ket-tarsat-a-tengerbol.html

De ez még mindig a dicsőségfalra kerülő események közé tartozik. Márpedig a hűség próbái akkor is léteznek, ha nem kapja fel a média, nem lesz belőle világhír. Keressetek mai példákat, élethelyzeteket a hétköznapokban megmutatkozó hűségpróbákra.

 

Alkossatok néhány fős kiscsoportokat, amelyek egy-egy élethelyzetet fognak bemutatni állóképként, mintha egy pillanatfelvétel készült volna valahol. Az állókép egy hűséges cselekedetet, illetve kapcsolatot ábrázoljon, amit a többieknek, az album nézőinek le kell olvasni a képről. Az album nézegetése tehát így történik:

  • ●   A soron következő csoport bemutatja az állóképét;
  • ●   a többiek elmondják, mit látnak a képen, címet is adhatnak neki;
  • ●   a kép megszólal: a képalkotók kiegészítik a hallottakat.

 

A feladat megtalálható a Segédanyagok/Bibliai lapozgató menüpont alatt, a “Királytükör” c. sorozatban: http://kateteka.hu/segedanyagok/bibliai-lapozgato/

Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.