Pages Navigation Menu

5. Aki mindenkit és aki nagyon szeret

TÉMA CÍME: Aki nagyon szeret
BIBLIAI TÖRTÉNET: Bűnös nő, aki megkeni Jézus lábát (Lukács 7,36–50)

 

BrunellaLázár Ervin: A kislány, aki mindenkit szeretett című meséjében Brunellát mindenki szereti. A Tigris, a Medve és a Rettenetes Háromkerekű Pakuk madár is. Játszanak vele, közel engedik magukhoz, elárulják titkaikat. És Brunella szereti őket, ahogy mindenki mást is szeret. Még a vadászt is. És elárulja a Tigris, a Medve, a Pakuk madár élőhelyét. Nem tudja igazán, mit tesz, de akkor is. Mikor a lövéseket hallja, már késő. Keservesen sír, könnyei csak úgy hullanak a patakba. Ő mindenkit szeretett, de nem jól, vagy nem eléggé.

Olvassátok el a mesét, és játsszátok el a kislány találkozásait. Rajzoljátok le őt valamelyik barátjával.

A mesét megtalálod A hétfejű tündér c. kötetben, az interneten is.
Kép forrása – a mese itt is olvasható.

 

Beszélgessetek arról, Brunella mit tett jól és mit tett rosszul? Mi a véleményetek: hibázott vagy vétkezett? Ha hűséges a barátaihoz, később hogyan viselkedik? Miért árulta el őket a vadásznak? Miért nem fogott gyanút? Mi lett tettének a következménye? Hová hullottak a könnyei?

Hogyan lehetne a szeretetét kijavítani? Írjátok újra a mesét ezzel a címmel: A kislány, aki nagyon szeretett.
Aki nagyon szeret, az milyen a kapcsolataiban? A barátaival hogy viselkedik? És akitől félteni kell őket, azzal hogyan?
Az új mese lehet a régi javított kiadása az eredeti szereplőkkel. De lehet a régi mese folytatása is, miután a kislány a pataktól megtanult szeretni. A mese mellé rajz, illusztráció is készülhet.

 

A feladat megtalálható a Segédanyagok/Bibliai lapozgató menüpont alatt, az „Evangélium – női szemmel” c. sorozatban: http://kateteka.hu/segedanyagok/bibliai-lap

Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.