Pages Navigation Menu

5. A hétköznapi és az ünneplő gyülekezet

TÉMA CÍME: Szívvel-lélekkel
BIBLIAI TÖRTÉNET: Az első gyülekezet (ApCsel 2,42-47; 4,32-37)

 

Egy közösség számára nemcsak az elvek, az összetartozás érzése a fontos. A közös tevékenység tudja összetartani igazán a közösséget. Vizsgáljátok meg, hogy az első gyülekezetnek milyen közös tevékenységei voltak? Hogyan tudták ezt megvalósítani?

A ti számotokra – mint hittancsoport, gyülekezeti gyermek- vagy ifiközösség, stb. – milyen közös tevékenységre van lehetőség? Mi tarthatja össze legjobban a közösséget? Kinek mi (lehet) ebben a feladata, felelőssége?

EgyüttÜljetek le egy-egy asztalközösségbe, amelyek most munkaközösségekké alakulnak. Először gyűjtsetek ötleteket a nyárra, illetve az év hátra lévő részére (a hétköznapokra és ünnepekre is), hogy mi mindennel lehetne a közösség összetartozását erősíteni, milyen közös programokat, tevékenységeket lehetne beindítani vagy folytatni. Majd az összegyűjtött ötletek alapján próbáljatok meg összeállítani egy féléves munkatervet, csoportprogramot.

Végül ismertessétek egymással a terveket, és értékeljétek, melyik programpont milyen mértékben megvalósítható. A legjobb javaslatok bekerülhetnek a csoport, gyülekezet valódi (megvalósításra szánt) munka- és programtervébe is.

Kép forrása: http://www.deviantart.com/art/together-64900320

Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.