Pages Navigation Menu

3. Gyógyító, doktoros játékok – előkerül a doktortáska

TÉMA CÍME: Gyógyulás Jézus közelében
BIBLIAI TÖRTÉNET: A vérfolyásos és a meggörnyedt asszony (Lukács 8,43–48; 13,10–13)

 

Ovisokkal, de még első-második osztályosokkal is érdemes szabad játékot szervezni, ami az orvosok, ápolók, gyógyszerészek és mentősök munkáját eleveníti meg.

Gyűjtsetek össze babákat és plüssállatokat egy helyre, ők a sokaság, a tömeg.

Rendezzetek be három helyszínt: egy gyógyszertárat, egy orvosi rendelőt és egy kórházat. Mindhárom helyszín a terem bútoraival és egyéb kellékekkel rendezhető be. Az állandó helyszínekre válasszátok ki a megfelelő személyzetet is: orvos, ápoló, asszisztens, gyógyszerész. Legyen egy „mobil” csoport is, a mentősöké. Az ő jelzésük egy-egy láthatósági mellény lehet. (Ebbe a csoportba kerülhetnek a legmozgékonyabb, úgynevezett „rendetlenkedő” gyerekek.)

Maradjon néhány betegkísérő személy is, ők az anyukák, apukák, szomszédok, barátok, akik a betegek gondját viselik.

 

Macigyógyító gyerekekKép forrása

 

A játék során a betegkísérők és a mentősök betegeket visznek az orvosi rendelőbe és a kórházba, ahol ellátják őket. Gyógyszert a patikában lehet kapni, ápolni lehet a beteget otthon is. Akit a gyerekek kiemelnek a „tömegből”, az beteg lesz, és gyógyulásra szorul. A játék során folyamatos gyógykezelés, betegellátás zajlik. Ha irányítani kell a játékot, legjobb, ha szerephelyzetben teszed. Pl. megérkezik a főorvos, és segít, tanácsot ad. Vagy lehetsz te a mentőorvos, a mentősök vezetője. Stb.

A játék kellékei lehetnek: orvosi táska, gyógyszeres flakonok, fiolák, kötszer, orvosi köpeny, sapka, hordágy, mentős ruha (láthatósági mellény), fehér lepedő, stb.

 

A feladat megtalálható a Segédanyagok/Bibliai lapozgató menüpont alatt, az „Evangélium – női szemmel” c. sorozatban: http://kateteka.hu/segedanyagok/bibliai-lap

Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.