Pages Navigation Menu

2. Szívből jön – gondolat- és imastaféta

TÉMA CÍME: Szívvel-lélekkel
BIBLIAI TÖRTÉNET: Az első gyülekezet (ApCsel 2,42-47; 4,32-37)

 

Az alábbi játék is kisebb, maximum 10-12 fős csoporttal játszható, nagyobb létszám esetén csoportbontásra és csoportonként egy-egy játékvezetőre van szükség. A játékvezetőnél annyi előre megírt cédula legyen, ahány tagja van a csoportnak. A cédulákon olyan mondatkezdő szókapcsolatok vannak, amelyek valamilyen érzelmet váltanak ki, de tetszés szerint folytathatók. Pl.:

  • Szív puzzle●   „Nagyon tetszik, hogy…”
  • ●   „De örülnék, ha…”
  • ●   „Attól tartok, hogy…”
  • ●   „Mit szólnátok hozzá, ha…”
  • ●   „Nagyon hiányzik, hogy…”
  • ●   „Mindenkinek jó lenne, ha…”

A kezdő játékos húz egy cédulát, felolvassa, mi van rajta, majd folytatja és befejezi a mondatot. Továbbadja a cédulát a tőle bal kéz felől ülőnek, aki folytatja egy mondattal a megkezdett gondolatot. (Tehát nem a cédulán lévő mondatot egészíti ki újra, hanem az előtte elhangzottakat folytatja egy újabb mondattal.) Ha nem tud mit hozzátenni, szó nélkül „passzol”, vagyis továbbadja a cédulát. Így egészül ki (vagy nem) a megkezdett gondolat, míg a cédula vissza nem ér az elindítójához. Akkor a tőle jobb kéz felől ülő húz egy újabb cédulát, és indít útjára egy újabb gondolatot. Cél: minél koherensebb gondolatfüzér alkotása, aminek feltétele, hogy a gyerekek nagyon figyeljenek oda egymásra. A játék akkor lesz igazán izgalmas, ha a gondolatok őszinték, tehát valóban szívből jönnek.

Kép forrása: http://www.deviantart.com/art/Heart-20965613 

Imastafétát is tarthattok, ha elég érett rá a csoport. Ehhez nem kellenek cédulák, az előbbi játékos keret inkább előkészítésnek szolgál. Megbeszélhetitek előre az aktuális és konkrét imatémákat, majd kiválasztod egy első imádkozót, aki elkezdi az imastafétát. A körben ülők egymás után folytathatják egy-egy imagondolattal. Hosszabb hallgatás jelzi, ha valaki nem szeretne hangosan megszólalni.

Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.