Pages Navigation Menu

2. Keresztút-kirakó

TÉMA CÍME: Asszonyok nagypénteken
BIBLIAI TÖRTÉNET: Heródes felesége, Jézust sirató asszonyok, asszonyok a keresztnél (Máté 27; Márk 15; Lukács 23; János 19)

 

KeresztútAz udvaron a földön, homokban, vagy a teremben tálcányi elsimított homokon rakjatok ki keresztutat kis kövecskékből, kavicsokból. A keresztút Golgota-helyén ágakból készített kis kereszteket is elhelyezhettek. A keresztút állomásait, hogy hol mi történt Jézussal, a gyerekek maguk mondhatják el az alapján, amit hallottak, tudnak róla. A kirakott útvonal mélyebb emléknyomot hagy, mint a puszta beszéd.

Alaposabb munkával egész kis terepasztal készíthető, ahol a kövek/kavicsok által jelzett útvonal mellé növények, házak is kerülnek. A házak nagyobb kövek, építőkockák segítségével készülhetnek. A terepasztal összeépíthető a feltámadás helyszínét jelképező „sírkerttel” is.

Kép forrása

 

Különböző formájú kövek, kavicsok felhasználásával kereszt-mozaik is készülhet. A feladat lényege, hogy a keresztformát helyezzék el a gyerekek egy mozaikképen, amit a különböző formájú, méretű és felületű kövecskékkel raknak ki. Hasonló módon kirakhatjátok a hal Krisztus-jelet is egy-egy mozaikképben. Vagy kitalálhattok más, keresztútra, Krisztus szenvedésére és megváltó munkájára utaló mozaikképet. Ez már inkább az elvont gondolkodást, a szimbólumok nyelvét jobban értő idősebb gyerekek feladata lehet.

KavicsszívKavicshal

Képek forrása: kavicshal, kavicsszív

 

 

A feladat megtalálható a Segédanyagok/Bibliai lapozgató menüpont alatt, az „Evangélium – női szemmel” c. sorozatban: http://kateteka.hu/segedanyagok/bibliai-lap

Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.