Pages Navigation Menu

2. Jézus-memória

TÉMA CÍME: Amit láttatok
BIBLIAI TÖRTÉNET: Tanúságtétel és mennybemenetel (ApCsel 1,1–11)

 

Miután Jézus eltűnt a tanítványok szeme elől, hogyan fognak rá emlékezni? Milyen kép él majd az emlékezetükben róla? Mi minden fogja Jézusra emlékeztetni a tanítványokat?

Gyűjtsetek olyan képeket az Újszövetségből, amelyek minket is Jézusra – az ő személyére, cselekedeteire, igéire – emlékeztetnek. Pl. bárány, pásztor, galamb, szőlőtő, pohár, kenyér, hajó, hal, lombos ág, forrásvíz, mécses, csillag, kereszt, üres sír, stb. Ezeknek a képeknek, jelképeknek az ábrázolásával készítsetek memóriakártya készletet.

MemóriakészletKartonból kivágott négyzetlapra, rajzolással és/vagy színespapír-kivágással és ragasztással készítsetek el egy-egy képpárt. A kártyapárok között lehet formai, színbeli eltérés, úgy, hogy a két kép jól azonosítható legyen. Ez a nagyobbak számára nehezíti majd a kártyajátékot.

Miután megvan a készlet, próbáljátok ki a társasjátékot a klasszikus memóriajáték szabályai szerint. Nehezítés lehet a képekhez kapcsolódó emlékanyag (történet, ige) felidézése, amikor valaki képpárra talált.

A képen egy házilag készített memóriakészlet kártyái.
Forrás: http://blog.mindennapraegyjatek.hu/index.php/2012/01/memoriakartya-hazilag/

Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.