Pages Navigation Menu

2. „Bíborba-bársonyba” öltözködve – drámajáték és textilkép

TÉMA CÍME: A gyülekezet otthona
BIBLIAI TÖRTÉNET: Lídia házában (ApCsel 16,11–40)

 

Színes kendőkGyűjts össze színes kendőket és sálakat, sokat és sokfélét, annyit, hogy jusson bőven mindenkinek. Legyen közöttük több bíbor (bordó, sötétvörös, lilásvörös) színű, vagy bíbormintás darab is. Helyezd el a kendőket, sálakat középen (alacsony asztalon vagy székeken), s vegyétek körül, válogassatok a kelmék között.

 

Kép forrása

 

  • ●   Mindenki válasszon magának egyet, és vegye fel, terítse magára valahogy, ahogyan neki kedves. Majd keressen valakit, aki hasonlóan vette/terítette magára a kelmét, így alkossatok párokat. A párok mutatkozzanak be egymásnak, olyan stílusban, amit a kendő/sál megkíván. (A párok egymás mellett, párhuzamosan játszanak.)
  • ●   Most vegyétek fel úgy a sálat, kendőt, hogy valamilyen szereplőt alakítsatok benne a régi korokból (király, előkelő emberek, bíboros stb.). Segítsetek egymásnak az öltözködésben: mindenki úgy igazgassa el a párján a bíbor kelmét, hogy az a legjobban kifejezze a választott szereplő karakterét.
  • ●   Játsszátok el (szintén párhuzamosan, egymás mellett) a két szereplő találkozását: köszönés, üdvözlet, udvarias beszélgetés, stb.
  • ●   Találjátok ki, hogy a kendő, sál átalakul valami egészen mássá (a gyerekek fantáziáján múlik, hogy mivé) – játsszátok el ebben a más szerepben. A párok most is segíthetnek egymásnak. Sőt, közösen is alakíthatnak valamit.
  • ●   Játsszátok el együtt – az egész csoport –, hogy a királyi udvar vagy egy előkelő (pl. római) ház vendégei vagytok. A vendégek „bíborba-bársonyba” öltözve jelennek meg, és így is viselkednek, társalognak, vagy akár táncolhatnak is.

 

Öltöztessetek „bíborba-bársonyba” egy-egy képet is: különböző színárnyalatú és mintájú bíbor textilanyagokkal készítsetek textilképet, ami ábrázolhat egy

  • ●   szép ruhát, ruhatervet (lehet hozzá rajzolni is);
  • ●   szobabelsőt sok textíliával (a bútorok is textilanyagból lehetnek kivágva);
  • ●   fantáziaképet bíbor formákkal (lehet absztrakt ábrázolás is).

 

A feladat megtalálható a Segédanyagok/Bibliai lapozgató menüpont alatt, az „Evangélium – női szemmel” c. sorozatban: http://kateteka.hu/segedanyagok/bibliai-lapozgato/

Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.