Pages Navigation Menu

1. Szív küldi – levélstaféta

TÉMA CÍME: Szívvel-lélekkel
BIBLIAI TÖRTÉNET: Az első gyülekezet (ApCsel 2,42-47; 4,32-37)

 

Szív sablonokA levélstafétát kisebb csoportokban érdemes megszervezni. Így személyesebb lehet az üzenet, jobban oda tudnak figyelni egymásra a gyerekek. Ovisok és alsósok kapjanak egy-egy szív alakú, középen összehajtott lapot (A4-es lapból kivágva). Felsősöknél ez nem fontos, náluk elegendő egy szebb levélpapír, valamilyen szíves jellel, jelzéssel.

A csoport tagjai egymásnak írnak egy-egy körlevelet a következő módon: Mindenki a tőle jobbra ülőnek címezi a levelet – pl. Kedves Betti! –, majd ír egy mondatot, amivel levelet kezd neki. Utána összehajtja a levelet, és továbbadja a tőle bal kéz felől ülőnek. Így mindenki kap egy megkezdett levelet, amit egy-két mondattal kell folytatnia, majd továbbadni megint a bal kéz felől ölőnek. Így megy ez addig, míg mindenki meg nem kapja azt a levelet, amiben ő a megszólított. Ezt csak el kell olvasnia (magában).

Ovisok ugyanezt rajzolással tehetik meg: Először a kettéhajtott szív külső felére rajzolja rá mindenki a tőle jobb kéz felől ülő jelét, majd a szív belső felére rajzoljon neki valamit (lehet ajándék, vagy valami kedves dolog, ami jól esne neki). Ha elkészültek, ők is adják tovább a tőlük bal kéz felől ülőnek, akinek már csak az a dolga, hogy belülre rajzoljon valamit. Ovisok számára elég, ha 3-4 fős csoportok dolgoznak együtt egy-egy kis asztalnál.

Kép forrása: http://erikastilus.blogspot.hu/p/sablonok.html

Hozzászólások

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.