Valentin nap – kicsit másként

valentin

Egy nemzetközi kezdeményezés keretében a Valentin nap a könyvajándékok napja lehet gyermekeink életében. És miért ne adhatnánk akár Bibliát vagy más keresztyén könyvet is ajándékba?

https://napocska.hu/Nemzetkozi-Konyv-Ajandek-Nap

Minden gyerek kapjon egy könyvet!

A Nemzetközi Könyv Ajándék Nap célja, hogy bővítse a gyerekek hozzáférését a könyvekhez, valamint, hogy a fiatalok nagyobb kedvet kapjanak az olvasáshoz. A szervezők arra kérik a felnőtteket, hogy február 14-én ajándékozzanak a környezetükben élő gyerekeknek egy-egy könyvet, így növelve az olvasás szeretetét a fiatalabb korosztály körében.

Ezen túl természetesen lehet jó állapotú könyvet adományozni a helyi könyvtárnak, kórháznak, napközi otthonnak vagy olyan szervezetnek is, amelyek használt könyveket juttatnak el rászoruló gyerekek részére, esetleg az önkéntes résztvevők szervezhetnek felolvasást, könyvcsereberét a diákok között, vagy szavalóversenyt, ahol minden résztvevő könyvjutalmat kap. Végeredményben akár „elhagyni” is lehet könyvet gyerekek által látogatott nyilvános helyeken (várók, vagy gyereksarkok), amire a gyerekek rátalálhatnak. A lényeg: február 14-én minden gyermek kapjon egy könyvet!

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .