Szobai, beltéri játékok

A hideg miatt „beszorultunk” a meleg szobákba, jó közösségi játékokkal azonban így is jól múlik az idő.

 

Kép forrása

 

Malom

Bizalomerősítő, együttműködést fejlesztő, figyelemerősítő játék

Ideális létszám: 10-12 fő

Egy sámlira vagy zsámolyra leül egy önként jelentkező. Őt letakarjuk egy nagyobb textillel. Ő a „malom” és a „molnár” egyszerre. Körbe-körbe ingatva felsőtestét – de a takaró leesését megóvva –, a malom tengelyének mozgását utánozza. A többiek az ülő játékos körül járnak körbe úgy, hogy két tenyerükkel finoman hozzá-hozzáérnek az ülő vállához. Ő valakinek megfogja a kezét – nem látja,hogy kiét –, s megkérdezi: „Mit őrletsz?” A válaszoló kicsit elváltoztatja a hangját,s úgy felel. „Búzát, / árpát / rozsot / mákot, / kukoricát…” stb. (Csak egyet!) A molnár a hangra figyelve és a kéz felismerése alapján megkísérli kitalálni, ki jött a malomba. Ha eltalálta, cserélnek, ha nem, új próbaőrlés jön.

 

Hol a macska?

Ügyességfejlesztő, figyelemerősítő, együttműködést elváró játék

Egy nem túl kicsi plüssjátékra lesz szükségünk, ami a keresés tárgya lesz. Kiválasztunk valakit, aki kimegy a szobából, ő kezdi majd a „macska keresését”. Szorosan körbeülünk összezárt térdekkel. Mindenki letakarja valamivel a lábát (pl. dzsekivel, pulóverrel). Valaki magához veszi a plüsscicát, s megmondja, merre (jobbra vagy balra) fogja indítani a székek alatt. Mindenki lehajol, s úgy helyezi el a kezét, hogy akár jobbról, akár balról érkezne a „cica”, észrevétlen át tudja venni a takarás védelmében, s tovább is tudja adni. Ha ez az előkészület megvolt, a kint várakozót behívjuk. Ő a kör közepéről figyeli a takarók alatti kezeket, s próbálja „elcsípni” a cicát. Rámutat valakire: „Nálad van?” Ha igen, a kérdezett játékos felmutatja a cicát, és helyet cserélnek. Ha nem találta el, tehet még 2 kereső-próbát a kérdező.

 

Közzéteszi: Farkas Ferencné Pásztor Ilona

Használati jog típusa:
  • Az általam (mint szerző, közzétevő által) feltöltött anyag engedélyem nélkül kereskedelmi forgalomba nem hozható.
  • Valamint:
  • a szerző engedélyével belső használatra, oktatási célra sokszorosítható, on-line és/vagy nyomtatásban publikálható.
0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .