Sámson ígérete és születése 2 – Nap, tűz, beteljesült szerelem, hálaadás

, ,

Bírák 13

 

Napos és tüzes képek

Átvilágítható színes papírképek készítése
Intelligencia: vizuális-térbeli

 

Sámsonnak a Nap volt a „jele”. A Nap nevével és erejével született. Készítsetek Nap-jeleket, amelyeket valóban a Nap fénye kelt életre. Nem kell más hozzá, mint színes selyempapír, vagy más vékony színes papír, ragasztó, alapnak pausz vagy vékony fehér lap. A Nap-képek, miután elkészültek, kerüljenek az ablakra. Néhány ötlet:

 

Ablakra ragasztható napkép készülhet az angyal alakjával is. Bibliai történetünkben a „titokzatos nevű” angyal az oltár lángjában száll az ég felé, és tűnik el szem elől. Ezt jól modellezi egy-egy áttűnő angyal portré az ablakon. Lásd pl.:

Sámson, a „Napocska” életéhez a tűz (tűzáldozat) és tüzes természet is hozzátartozott. A tűz áldozati, ünnepi szerepe ma is jelen van a gyertyák és mécsesek fényében. Készítsetek mécses köré, üvegpohárra helyezhető színes mintákat, amit majd átvilágít a fény. A minta ábrázolhat lángokat, angyalt, Napot vagy más természeti erőket, ami Sámson erejére emlékeztetnek.

Ötletadó formákat és a lámpások készítéséhez tanácsokat találsz itt.

Kép forrása

 

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

 

 A sorozat további részeit megtalálod a Segédanyagok / Sokrétű játékok / Bírák kora menüpont alatt: https://kateteka.hu/segedanyagok/sokretu-jatekok/

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .