Sámson házassága és hőstettei 3 – Párválasztás és médiaháború

, ,

Bírák 14,1 – 16,3

 

Párválasztás és páros játék, a jó párválasztás titka

  • Metakommunikáció páros helyzetekben, a párválasztás szempontjai, értékrend-egyeztetés és konszenzusvita
  • Intelligencia: kapcsolati

 

Szemkontaktus

A játékosok szabadon sétálnak a teremben, és figyelik egymás tekintetét. Szavak és egyéb jelzések nélkül, szemkontaktussal kell párt keresniük, lehetőleg a másik nemből. Akik egymásra találtak, azok félreállnak, amíg mindenki meg nem találta a párját.

(Kaposi, 13-14)

 

Milyen közel jössz?

Két sorba állnak a párok egymással szemben, olyan távolságra, amekkorát a tér megenged. Az egymás mellett állók között is legyen legalább egy lépés távolság. A párok tagjai most csak egymásra figyelnek. Előrenyújtott kézzel, becsukott szemmel haladnak lassan egymás felé. Akkor állnak meg, ha úgy érzik, már nagyon közel vannak a párjukhoz. Egymást elérni viszont nem szabad. Mekkora a távolság van az egyes párosok között?

 

Egymásra hangolva

A párok most egymás mellett állnak, de nem érhetnek egymáshoz. Egymásra koncentrálnak, majd mindenféle külső jelzés nélkül próbálnak egyszerre elindulni, és néhány lépést együtt megtenni. Végül egyszerre is állnak meg, amennyire tudnak. Mennyire sikerült egymásra hangolódni?

(Cégtréning.hu)

 

Távkapcsolat

A párok tagjai 4-5 méterre állnak egymástól. Egyikük lesz a kezdeményező, aki valamilyen jelzést ad a társának mimikával, gesztusokkal. A társa hasonlóan válaszol.

A páros jelenetek témája sokféle lehet, pl. szerelmi vallomás, vallatás, táncfelkérés, sportjáték, közös utazás, búcsúzás, stb. Egy vagy több jelenetenként kezdeményezőt lehet váltani.

(Kaposi, 39)

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

 

 A sorozat további részeit megtalálod a Segédanyagok / Sokrétű játékok / Bírák kora menüpont alatt: https://kateteka.hu/segedanyagok/sokretu-jatekok/

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .