Öt év Cikcakk nyomában

Öt éves a Cikcakk gyermekmagazin. Ennek kapcsán jelent meg egy beszélgetés az Evangélikus.hu portálon a Miklya Luzsányi Mónika főszerkesztővel, és Herjeczki Kornéllal, a Harmat Kiadó igazgatójával.

 

 

„Lapunk a keresztény családok alsó tagozatos gyermekeit kívánja megszólítani, az ő számukra szeretné Isten teremtett világát élményszerűen bemutatni. Minden lapszámunk tematikus. Az öt év alatt feldolgozott témák igen sokszínűek: az időutazástól kezdve a barátságon át a természetvédelemig nagyon sok mindennel foglalkoztunk. A lapszámok középpontja, szíve mindig a téma üzenetét kibontó bibliai történet, illetve az ehhez kapcsolódó bibliaismeretei, kortörténeti cikkek, feladatok, érdekességek. Erre az igei magra épülnek azok a cikkek, amelyek a világunk sokszínűségét mutatják be a gyerekek számára.” – mutatja be a lap koncepcióját a főszerkesztő.

„Hiszünk abban, hogy a digitális nemzedék egyre inkább értékelni fogja a nyomtatott világot. A tavalyi év volt az első olyan, amikor az e-könyvek nyugat-európai és egyesült államokbeli növekvő tendenciája lényegében megállt, és emelkedni kezdett a nyomtatott könyvek és magazinok példányszáma. Úgy tűnik, hogy a digitális nemzedéknek kezd megjönni az igénye a tapintható, megszagolható dologhoz, ahol a maga ura lehet. A digitális világban sok minden befolyásol bennünket, reklámok jönnek fel, hirdetések, ide-oda kell kattintani, hogy eltüntessük ezeket, ami olvasás közben idegesítő. Az ember érzi, hogy valaki irányítani akarja őt. Hiszek abban, hogy hamarosan eljön a reneszánsza a nyomtatott könyveknek és magazinoknak, mert ez más minőséget ad, mint elektronikus társaik. Egy tartalmas, bibliai értékeket képviselő, interaktív, kézbe fogható gyermekmagazin pedig valódi közösségformáló erővé válhat.” – ad jövőképet a kiadóvezető.

 

 

A Cikcakk magazin legújabb száma időutazásra hív: ellátogathatsz a hercegnők és a lovagok világába. Megtudhatod, mi tesz valakit igazi lovaggá, bekukkanthatsz a legizgalmasabb lovagvárakba, leülhetsz Artúr király kerekasztala mellé. A bibliai hősnőkön és vitézeken kívül megismerheted a magyarok kedvenc királynéjának életét, ráadásul azt is megtudhatod, hogy te melyik Disney-hercegnőhöz hasonlítasz.

 

 

Míkal, Saul király leánya az ablaknál ült. Csendesen varrogatott valamit. Ki-kinézett az ablakon, az utat kémlelte. Időnként halkan fohászkodott:

– Én Istenem, Seregek Ura, a te kezedben van élet és halál. Kérlek, védd meg őt!

A szeme könnybe lábadt, ahogy Dávidra gondolt.

Olvasd tovább

 

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .