Karácsonyváró játék: Kinek a ruhájába bújtál?

Akkor jó játszani, ha legalább 8-10 gyerek részt vesz a játékban, s az is fontos, hogy páros számú legyen a létszám. (Igaz, a felnőtt is lehet a párja valakinek.)

Kettéosztjuk a játékosokat – lehet sorszámmal: párosok és páratlanok, de bármi más módon is jó.
Szükség van annyi „névjegykártyára”, ahány gyerek van, s gombostűre is vagy „post it” öntapadós cédulára. Az egyik csoport a kiosztott kártyára a másik csoport tagjainak nevét írja, ügyelve, hogy mindenki egyszer szerepeljen, majd lefordítva az asztalra teszi. A másik csoport rövid egyezkedés után a karácsonyi eseménysor 1-1 szereplőjét írja a kártyára vagy post it cédulára. (Azért kell megbeszélni, hogy a kártyán ne ismétlődjenek a nevek, ne legyen pl.: 3 Mária. ) Ezek is az asztalra kerülnek, kártya esetén mellétéve a gombostűt.

15_ki-vagyokA játékot azok kezdik, akik a mások nevét írták a kártyára. Az első játékos felvesz egy lefordított névjegyet. Felolvassa: KATI. Ekkor Kati előlép, választ a másik kupacból egy nevet, pl.: MENYHÉRT (az egyik bölcs). A nevet feltűzi/felragasztja a másik játékos hátára úgy, hogy az ne tudja elolvasni. (Mindenki elolvashatja, csak az nem, akinek a hátán van!) Tehát ő Menyhért ruhájába bújt, de ezt nem tudja. Ki kell derítenie. Választhat:

  • A./ feltesz 3 kérdést, s az arra adott választ végiggondolva tippel. Pl: Szorosan a szent családhoz tartozik a szereplő? (Nem.)
  • B./ Kér 3 igaz állítást (Menyhértről), s ez után tippel. Pl: Jellemzője a gazdagság.

Feltételezhető, hogy mindenki sokszor hallotta már a karácsony történetét, s jól fog tippelni.

 

Kép forrása: https://breadrock.wordpress.com/2015/04/24/who-am-i/

Közzéteszi: Farkas Ferencné Pásztor Ilona

Használati jog típusa:
  • Az általam (mint szerző, közzétevő által) feltöltött anyag engedélyem nélkül kereskedelmi forgalomba nem hozható.
  • Valamint:
  • a szerző engedélyével belső használatra, oktatási célra sokszorosítható, másutt azonban nem publikálható.