Karácsonyi események – hírösszefoglaló

Kedves ünnepre készülődő nézőink! Köszöntöm Önöket a TÉRtől és IDŐtől FÜGGETLEN Televízió „Hazai tájakon barangoló” c. műsorában.

 

Rendkívüli közleményt olvasunk be!

 

Figyelem, figyelem!

A nagyságos ……………………… császár elrendelte az első birodalmi összeírást, vagyis vagyonösszeírást és népszámlálást. Ezen uralkodói rendelet célja pedig, hogy valamennyi város tényleges lélekszámát akarja számba venni a császár, de különösképpen a hadköteles és adóköteles személyeket. Az intézkedés kiterjed minden provinciára. Az összeírás során férfiaknak és nőknek egyaránt személyesen kell jelentkezni származási helyükön! Minden provinciában pontos megjelenéssel könnyíthetik az adatrögzítők munkáját. Ne késlekedjenek!

Az országutakon torlódásra, nagy forgalomra számítsanak.

Cirénius helytartó

 

A közlemény beolvasását ma minden páros órában megismételjük a pontos tájékoztatás érdekében.

 

REKLÁM!

A népszámlálás idejére jutányos áron szállást adok kényelmes, komfortos 2 személyes szobákban, teljes ellátással vagy anélkül. (Aki ételérzékenységben szenved, az sem marad éhen!) Előkészített szobáim korlátozott számban állnak rendelkezésre, ezért foglaljon szállást már most! Tel.: 0123456. Több nyelven is fogadjuk hívását! Az első 3 telefonon jelentkező vendégeknek 5%-os árengedmény! E-mail: komfortpanzio@aramia.com

 

Falusi turizmus a népszámlálás szolgálatában! Birtokomon saját sátrában alhat, szabadtűzön főzhet, este csillagot számlálhat! Állatainak a majorságban helyet adok, szakképzett állatápolók veszik gondjaikba. Nagyobb gyermekeknek játszótér áll rendelkezésre! Külön kérésre félpanzió! Érdeklődni lehet a 9876540 telefonon. Írhat elektronikus levelet is: falusi.romantika@aramia.com

 

A METEOROLÓGIAI SZOLGÁLAT JELENTKEZIK:

 

Ahogy ma tapasztalhatták a kedves nézőink, hideg, esős idő van. A záporesők gyakorivá válhatnak. Öltözzenek rétegesen! A pásztorok hideg éjszakára számítsanak, az állataikat hajtsák szélvédett helyre! A következő napokban enyhülés köszönt ránk, szép csillagos éjszakák következnek, ami ritka a ………i napforduló idején.

A csillagászok adatai szerint a Jupiter és a Szaturnusz további közeledése várható, ami szokatlan fényjelenséggel jár. Ráadásul a Halak csillagképben, ami már eddig is élénk vitákat váltott ki az asztrológusok körében. A vitáról az ünnepi „Tudományról éjféltájban” című magazinműsorunkban láthatnak majd bővebb beszámolót.

 

 

Az „Útinform” tájékoztatása következik:

Az útra kelők figyelmébe: élénk a forgalom az országutakon, mindenki igyekszik teljesíteni a népszámlálási rendeletben előírtakat. Szamárháton, gyalogosok kísérőkkel, málhákkal megrakott öszvérek, türelmetlen emberek láthatóak az elemzett filmfelvételen. Aki tud kerülő utat, lehet, hogy jobban jár, érdemes megpróbálni.

 

ORVOSI TANÁCSOK:

Vannak úti célok, amelyeknek eléréséhez nem elég egy nap. Ilyenkor vigyünk elég folyadékot magunkkal, kerüljük a romlandó élelmiszereket, csemegének a szárított, aszalt zöldségeket javaslom, mert kis helyigényűek a poggyászban, de táperőt adnak a gyalogláshoz, és felüdítenek. Saját teherbíró képességét minden ember maga ismeri, ennek határát ne feszegesse, mert bonyodalmat okozhat. Iktassunk be megfelelő időközönként pihenőt! Az időjárásnak megfelelően öltözködjünk! Bajba került társainknak legjobb tudásunk szerint segítsünk! Különös figyelemmel legyünk a kisgyerekekre, öregekre és kismamákra!

 

Helyszíni tudósítás az utakról:

  1. sz. tudósító

Kedves nézőink, egy tehetős családfőt kérdezek meg, hogyan készült fel az útra?

– Amikor a ………………….. rendeletet meghallottam, előre küldtem a leggyorsabb szolgámat, aki szállást foglalt egy panzióban. Az útra célszerűen csomagoltam, tömlőkben elegendő vizet hozok. Kiskorú gyermekeimet öszvérháton viszem, hogy túlontúl el ne fáradjanak. Füstölt bárányt eszünk ebédre, ami elég kalóriát ad. Názáretbe igyekszünk.

– Jó utat mindnyájuknak!

– Köszönjük, csak ne lenne ez a nagy tömeg!

 

  1. sz. tudósító

Én egy másik útvonalról tudósítok. Egy fiatal emberpárt tudtam szóra bírni.

– Bemutatkozna a nézőknek?

– A nevem ……………………, ács vagyok. Ez az asszony a feleségem, ……………………

Sietve el kellene érnünk ……………………… városát, mert amint látja, asszonyom babát vár, és megkezdődött a vajúdás. Nem állt módunkban szállást foglalni előre, de bízom az emberek jóakaratában, hogy valami egyszerű, tiszta hely adódik majd számunkra, ahol világra jöhet az első gyermekünk.

– Sok szerencsét ehhez, s később visszatérnék Önökhöz, hogy a családgyarapodás örvendetes eseményéről beszámoljak.

 

 

ZENÉS DIVATBEMUTATÓ

Kedves nézőink, hamarosan visszakapcsolunk az utakra, addig is hallgassanak egy kis muzsikát, mely aláfestése lesz egy közelmúltban lezajlott divattervezői megmérettetésnek, ahol éppen újszerű úti kosztümöket, kiegészítőket, lábbeliket mutattak be! Merítsenek ötleteket!

Remélem, tetszettek a legújabb, „újragondolt” úti ruhák!

 

*Tervezzetek ti is hasonló ruhadarabokat! Színes terveket várunk!

 

Most visszakapcsolunk kiküldött tudósítóinkhoz, hogy friss helyzetképet kapjunk az eseményekről. Szólítom a vonalba az 1. számú munkatársunkat… Hallasz engem?

 

  1. sz. tudósító

Igen, jó a kapcsolat. Újból köszöntöm a kedves nézőket. Ha körülnézünk a kamera segítségével, látjuk, hogy közeleg az este, de élénk a forgalom Názáret város utcáin. Az emberek a szállásukra sietnek, hogy lemossák az út porát, de vannak, akik még reménykednek abban, hogy nekik is jut valami fedél az éjszaka beállta előtt a fejük fölé. Mellettem áll korábbi riportalanyom.

– Meg is kérdezem, hogyan sikerült elhelyezkedniük?

– Köszönöm, a szállásunk megfelelő, vacsorára szárított halból készült ételt és kenyérlepényt kaptunk. Szerencse, hogy a gyerekek kedvéért hoztunk magunkkal egy kis aszalt fügét is. Remélem, a Provinciális …………………… Hivatal hamar összeír minket, s visszafelé vehetjük utunkat.

– Köszönöm. A Stúdióé a szó.

 

  1. sz. riporter

Végighallgattam a kollégám riportját. Sajnos, itt Betlehemben nagy a tömeg, a tülekedés. Az előző blokkban megismert fiatal házaspár is egy istállóban kapott csak helyet, jobb híján a barmok között húzták meg magukat, pedig ketten tértek be, s már hárman vannak! Kukkantsunk be az ő engedélyükkel!

Igazi szenzáció! A fiatal párnak kis……….. született. Nézzék csak, a kényelmes bölcső helyett a …………………-ban alszik. A neve: ………………… Ha közeli felvételt csinálunk, látjuk bájos arcocskáját, s azt, hogy milyen boldog öröm sugárzik az édesanyja, ………………… arcáról.

Azt hiszem, nézőink és a stáb nevében is gratulálhatok a megszaporodott családnak! Most, mivel az édesanyának a babával teendői vannak, ideiglenesen elköszönök…

 

Stúdió…

 

Kedves Nézőink!

Kapcsoljuk ………………… király Sajtóirodáját.

Őfelségéhez Jeruzsálemből vendégek érkeztek, ….. napkeleti ………, akiket tudásuknak kijáró tisztelettel fogadott az uralkodó. Ők egy érdekes, értelmezhetetlen kérdést intéztek a császárhoz: „Hol van a zsidók királya, aki most született? Mert láttuk az ő csillagát, amikor feltűnt, és eljöttünk, hogy imádjuk őt.”

Lám, lám, ilyen tájékozott tudósok is megtévedhetnek. Valaki félreinformálta őket, mert a palotában nincsenek újszülöttek jelenleg. A bölcsek a számukra kedvezőtlen választ meghallva útnak indultak, egyelőre nem tudjuk pontosan, hová tartanak.

Talán részt vesznek ők is „Tudományról éjféltájban” című magazinműsorunk felvételén, amit nyílt színen, a csillagos ég alatt szeretne megrendezni a csillaghír stáb?

 

 

Amíg a részletekre csillagfény nem derül, kukucskáljuk meg, mi történt a betlehemi istállóban. Kérjük, jelentkezzen a 2. sz. riporterünk.

Kedves nézőink! Ugye meglepődnek, hogy szinte nappali fényesség ragyogja be ezt a rozzant kis épületet! A Jupiter majdnem elérte a Szaturnuszt, és épp az istálló felett! A fényerő fokozódik, szinte glóriát von a kis család köré. Nicsak’, vendégek érkeznek. Egyszerű pásztorok. A saját vagyonkájukból hoztak ajándékot a kisdednek, és állításuk szerint angyali hírt kaptak, hogy itt született meg a világ …………………! Letérdelve imádkoznak az istálló küszöbén…

 

*Rajzoljátok le, milyen ajándékot vihettek a pásztorok!

 

Bocsánat, a stúdió visszaveszi a szót, mert ismét rendkívüli közleményt kell beolvasnunk!

 

Rendkívüli közlemény!

Adatik tudtára mindenkinek, akit illet, hogy az Uralkodó a holnapi nap napkeltére összehívatja a birodalom valamennyi főpapját és írástudóját. Fontos kérdésben kell tanácskozni újra, ezért indok nincs a hiányzásra, és felmentés sem a távolmaradásra!

 

A közlemény beolvasását későbbi időpontban megismételjük! Most újból a betlehemi istállóba kihelyezett tudósítónké a szó.

 

  1. sz. helyszín

Kedves Nézőink!

Szemtanúi lehetnek egy exkluzív eseménynek. Látják, ott, a Kisded közelében azt a 3 elegáns férfit? Velük már találkoztunk, ki gondolta volna, hogy itt bukkannak fel újra? Ők azok a bölcsek, akik napkeletről érkeztek, és mint láthatják, nagyon értékes jándékot hoztak: ………………….-t, ……………………-t, ……………………-t. Állításuk szerint a jászolban a zsidók királyát tisztelhetjük. Hódolatuk jeléül leborulnak a kis jövevény előtt. Mit gondolnak efelől? Őket is a csillagjelenés vezette ide az úton. Erre különösképpen felhívnám asztrológusaink figyelmét! Hírforrásaink szerint nem sokáig maradnak, és udvariasan, de visszautasítottak mindenféle nyilvános vitát a csillagjelenségről. Titkolózásuk bizonyos szempontból érthető, hiszen nagy horderejű felfedezésről lehet szó. Mindenesetre tény, hogy hazafelé kifürkészhetetlen okból más úton szándékoznak menni, mint amin érkeztek.

 

Stúdió

Köszönöm a figyelmet, a lebilincselő tudósítást.

Műsorszerkesztőnktől most érkezett a hír, hogy a Királyi Sajtóiroda diplomáciai okokból visszavonta a „Tudományról éjféltájban” magazin forgatási engedélyét. Beláthatatlan ideig a csillaghír stáb tudósításaira nem kerül sor, a további fejleményekről időben tájékoztatjuk majd Önöket.

 

Műsorzárás előtt rendkívüli közleményünket még egyszer megismételjük.

Nyugodalmas jó éjszakát kívánok mindenkinek!

 

 

 

Közzéteszi: Farkas Ferencné Pásztor Ilona

 

Használati jog típusa:
  • Az általam (mint szerző, közzétevő által) feltöltött anyag engedélyem nélkül kereskedelmi forgalomba nem hozható.
  • Valamint:
  • a szerző engedélyével belső használatra, oktatási célra sokszorosítható, másutt azonban nem publikálható.
0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .