Kakaskodók

, Életkorok:  alsós, felsős, 
Képesség területek:  mozgásos játék, kirándulás, sport, ön- és társismeret, kapcsolat, 
Szervezési formák:  tábor, csendesnap, 

A páros küzdelmet nevezhetjük kakaskodásnak is. A közismert kakasviadal-játék és társai frissítő hatással lehetnek a gyerekekre, ha a szabályokat betartva, felügyelet mellett végezzük, ügyelve rá, hogy el ne durvuljon a játék.

 

Kakaskör

A két kakas – két játékos – egy 3-5 méter átmérőjű körben küzd egymással. Próbálják egymást hátratett kézzel, féllábon ugrálva kilökni a körből. Aki kilép a körből, vagy mindkét lábát egyszerre leteszi a földre, az veszít.

 

Kakastoló

A kakasok nem ugrálva, hanem két lábon állva, kezükkel, vállukkal egymásnak feszülve próbálják egymást kitolni a körből vagy két párhuzamos vonal közül. Tilos leülni, rúgni, oldalra rántani. Aki egyik lábával kilép a vonalon, az veszít.

A vonalak közti kakastolást több pár részvételével is végezhetjük (lásd a képen). A győztesek egymás ellen mérkőzhetnek, végül egyetlen páros marad.

Forrás: Morvay-Sey Kata: Páros küzdőjátékok

 

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

A sorozat további részeit megtalálod a Segédanyagok / Sokrétű játékok / Testi-mozgásos intelligencia menüpont alatt

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .