Iga-túra – Jeremiás-akadályverseny

086

Jeremiás – a kínos próféta, aki igát véve a nyakába hirdette a babiloni szolgaságot, mint az élet folytatásának egyetlen lehetőségét (Jer 27,12). A szolgálat kifejezője az iga Jézus szavaiban is: Vegyétek fel az én igámat… (Máté 11,29)

Tegyetek iga-túrát a városotokban, ami kellően fárasztó, de izgalmas, játékos, mégis szelíd ismerkedés lehet iga és ige dolgaival.

Kép forrása: https://journey66.blogspot.hu/2010/08/yokes-on-you.html

 

IGA-túra – Jeremiás igát vesz a nyakába (Jer 27-28) – Jézus igája (Mt 11,29)

Helyszínek a város különböző pontjain – térképen jelölve.

A gyerekek néhány fős csoportokban indulnak. Minden csoport kap egy térképet, rajta a jelölt IGA-pontok. Maguk tervezik meg, hogy a pontokat milyen sorrendben, milyen útvonalon keresik fel. A túra során valamennyi pont feladatát teljesíteni kell.

IGA-pontok:

A felsoroltak csupán ötletek, továbbgondolásra, kidolgozásra várnak.

 • ●   IGA-zolványkészítés: Jeremiást a hatóságok állandóan zaklatják, igazolványt kell neki készíteni. Adatok: név, állampolgárság, ország, lakóhely, születési hely, születési év (kb.?), apja neve, apja foglalkozása, királyai, „fénykép” (rajz). – Hasonlót lehet készíteni más bibliai személynek, akár Jézusnak is.
 • ●   Ige-IGA-zító: Elferdített, hamis igék, amelyekben el van torzítva egy-egy kifejezés, és így más értelmet nyer az ige. Ezeket kell megtalálni és kiigazítani.
 • ●   IGA-ragozás: Keress szavakat, amelyben szerepel az iga szó, akár mint szótő, szóösszetétel egyik tagja, vagy csupán álszótő. A szavakat helyezd mondatba is.
 • ●   IGA-zmondás: Fekete-fehér-igen-nem játék. Záporozó kérdésekre mindig igazat kell mondani, de a fenti négy szót nem szabad használni.
 • ●   gur-IGA: Papírguriga készítés, és a gurigára igegyűjtés. (Pl. Jeremiás könyve, vagy más bibliai könyv egy kijelölt részéről.)
 • ●   tal-IGA-váltó: Talicskázással váltóverseny, egy bizonyos terület végigjárása.
 • ●   IGA-vonó: Avaron vagy füves terepen szánkóhúzás teherrel. Lehet a próba az, hogy hány társadat tudod elhúzni pár méterre. A szánkó kötelére tehettek védőburkolatot, és neki lehet veselkedni mellkassal is.
 • ●   k-IGA-zoló: Egy behatárolt kis területet kell kigazolni egy kertben vagy elhanyagolt területen. Lehet pl. parlagfűirtás.

Ötletgazda: Miklya Zsolt

 

Használati jog típusa:

 • Az általam (mint szerző, közzétevő által) feltöltött anyag engedélyem nélkül kereskedelmi forgalomba nem hozható.
 • Valamint:
 • belső használatra, oktatási célra a szerző engedélye nélkül is sokszorosítható, máshol azonban nem publikálható.
0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .