Bírák 6

 

Gyapjútincs-staféta

  • Szógyűjtés, mondatalkotás és történetmondás csoportkörben
  • Intelligencia: kapcsolati, verbális-nyelvi, egzisztenciális

 

Szerezz a játékhoz gyapjútincset, amit helyettesíthet egy gyapjúfonal-gombolyag, gyapjúfilc-darab is. Körben ül a csoport, a tincset/gombolyagot egymásnak adjátok át, aki megkapja, mond valamit. Több körben zajlik a játék:

1. kör: Szógyűjtést végeztek a történethez kapcsolódva: Csupa olyan szót kell gyűjteni, ami egy élőt nevez meg a bibliai környezetből, illetve magából a történetből: állatok, növények nevei, emberek, népek nevei, stb. Jut-e mindenkinek elég név?

2. kör: Most olyan szavakat, szókapcsolatokat gyűjtsetek, amelyek a félelmet, fenyegetettséget, a veszélyt, a menekülést fejezik ki.

3. kör: Mesélni kezded a történetet, és mindenki egy-két mondattal folytatja azt. Közben a gyapjútincs/gombolyag halad kézről kézre, „tapinthatóvá téve” a történetet.

4. kör: Gedeon bizonytalan (magában is, a helyzetben is, Istenben is), tele van megválaszolatlan kérdéssel. Ti mit kérdeznétek a helyében? Mindenki tegyen fel egy kérdést az angyalnak vagy Istennek címezve.

Kép forrása

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

 

 A sorozat további részeit megtalálod a Segédanyagok / Sokrétű játékok / Bírák kora menüpont alatt: https://kateteka.hu/segedanyagok/sokretu-jatekok/

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .