Fogójátékok alakzatban

, Életkorok:  óvodás, alsós, felsős, 
Képesség területek:  mozgásos játék, érzékszervi játék, ének, zene, ritmus, 
Szervezési formák:  csendesnap, tábor, hittanóra, 

Páros oszlopban vagy körben állva is játszhatunk fogót, ami leszűkíti, behatárolja a mozgás terét, így akár teremben is könnyen alkalmazható.

 

Hátulsó pár, előrefuss!

Játszhatjuk tetszés szerinti páratlan számban. A játékosok felsorakoznak kettős oszlopba, a párok megfogják egymás kezét (a játék ábrája elérhető a játék nevére kattintva). Aki pár nélkül marad, háttal kiáll a többiek elé, és elkiáltja magát:

– Hátulsó pár, előrefuss!

Az oszlop végén álló két játékos elengedi egymás kezét, és mindkettő a saját oldalán előrefut. Futhatnak nagyobb ívben, hogy elkerüljék a fogót. Az eddig háttal álló, pár nélküli játékos a kiáltás után, megfordul, és kergetni kezdi az előre futókat. A futók igyekeznek az oszlop előtt újra megfogni egymás kezét. Ha sikerül, beállhatnak az oszlop elejére. Ha a fogó elkapja valamelyiküket kézfogás előtt, a fogó és az elfogott játékos áll be a sor elejére, a pár nélkül maradt játékos pedig fogó lesz.

 

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

A sorozat további részeit megtalálod a Segédanyagok / Sokrétű játékok / Testi-mozgásos intelligencia menüpont alatt

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .