Facebook bejegyzések a BIBLIAI SZEREPLŐK CSOPORTBÓL

Lackfi János ötlete nyomán

Bódi Kati grafikája

 

1. Feladat: Kik írták ezeket a bejegyzéseket?

Hahó! Levédettem az „Ádám-kosztüm” márkanevet. Boldog-boldogtalan használta, főleg a nudista strandon. Semmi hasznot nem hozott nekem eddig. Csecsemők vonatkozásában engedményt adok.

Állatbarátok! Olcsó állatorvost keresek, aki chipet rakna szállítás előtt minden 4 lábú jószágomra. Hosszú vízi útra készülök. Sürgős, még az esős idő beállta előtt kellene!

Kinek van valami jó ötlete pénz-fiaztatásra? Váratlanul 30 ezüstpénzhez jutottam, szeretném, ha jó helyre fektethetném be. Megbízható pénzintézetet valaki???

Hé, csajok! Muszáj lesz csecsemő- és gyermekápolásból felfrissíteni ismereteimet, kellene nekem egy OKJ-s tanfolyam a közelben! Itt a palotában mindenféle buli van, de pont erről semmi infó. A szolgák meg azt suttogják, a fiú babákat folyóba dobják, ha héberek.

Na, mit szóltok a háttérképemhez? Mind a 10 féltestvérem rajta van. Fotó-unikum! Szelfizni a legkisebbel, Benjáminnal sikerült. Holnap felteszem.

 

2. Válaszolj a bejegyzésekre 1-1 rövid kommenttel.

 

3. Kinek írták az alábbi hozzászólásokat?

Öreg, ne indulj el az időben és térben kiszámíthatatlan kiterjedésű vízi túrára GPS nélkül!
Egészen elérhető áron kapható már a Mennyei MÉDIA MARKT-ban!

Barátosném! Ne hagyd el Móábot Júdáért! Féltelek! Talán már munkavállalási engedélyed is van? A nyelvet is tudod? Ha belegondolok, hogy örökre eltűnsz egy másik országba, depis leszek rögtön!

Haver! Áruld el, milyen izomépítő cuccod van?! Hallottam, hogy a nyájadat egy oroszlán támadta meg, s te puszta kézzel legyőzted. Ez legális szer?

Csodás rajzokat alkottál, mióta Jézus visszaadta a látásodat! Segítek Neked, egy tárlaton nagy sikered lenne! Vállalom a reklámozást. Na??? Egy párat marketing célból felteszünk ide, a Fb-ra. Rendicsek?!

Asszed, elhiszem a kicsit homályos fotód alapján, hogy 3 napig a CETHAL (!) gyomrában jártál, s megmenekültél?! Méghogy a telód is lemerült?! Ezen még Háry János is elpirulna!

 

4. Legkedvesebb bibliai szereplőd/szereplőid nevében te is tégy pár mondatos bejegyzést. A bejegyzésre kapott válasz-kommenteket is megfogalmazhatod.

 

Megoldások:

  1. Ádám és Éva (1Mózes 3,7); Nóé (1Mózes 7,1–5); Júdás (Máté 26,14–16; 27,3–5); a fáraó lánya (2Mózes 2,1–10); József (1Mózes 35,22–26)
  2. Jónás vagy Pál (Jónás 1 vagy ApCsel 27); Ruth (Ruth 1); Dávid (1Sámuel 17,34–36); egy meggyógyított vak (Márk 8,22–26; 10,46 – 52; János 9); Jónás (Jónás 2)

 

Közzéteszi: Farkas Ferencné Pásztor Ilona

Használati jog típusa:
  • Az általam (mint szerző, közzétevő által) feltöltött anyag engedélyem nélkül kereskedelmi forgalomba nem hozható.
  • Valamint:
  • a szerző engedélyével belső használatra, oktatási célra sokszorosítható, on-line és/vagy nyomtatásban publikálható.
0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .