48. Az én virág-vasárnapom

, ,
  • Alapige: Virágvasárnap: Máté 21:1–11; Márk 11,1–11; Lukács 19,28–44; János 12,12–19
  • Intelligenciatípus: Kapcsolati, önismereti, egzisztenciális, verbális-nyelvi, zenei-ritmikus
  • Tevékenység: Beszélgetés: a hitünkről való bizonyságtétel nehézségei; hamis és reális váradalmak; dicsőítő imádság vagy ének írása, dallamszerzés, előadás

 

Miért nehéz bizonyságot tenni? (Kapcsolati)

„Ha ezek elhallgatnak, a kövek fognak kiáltani.” (Lukács 19,40)

A világ számos országában életükkel fizetnek a keresztények, ha bizonyságot tesznek Jézusba vetett hitükről. Nekünk itt Európában könnyű kereszténynek lenni, Jézusról beszélni. Valóban könnyű? Bizony sokszor még a felnőtteknek sem egyszerű, nemhogy a gyerekeknek. Beszélgessünk velük erről. Mikor, miért nehéz megvallani, hogy keresztény vagy? Hogyan tudsz leginkább bizonyságot tenni társaidnak a Jézusba vetett hitedről? Mi segíthet ebben?

Kép forrása

 

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

A sorozat további részeit megtalálod a Segédanyagok / Sokrétű játékok / Távol és közel menüpont alatt: https://kateteka.hu/segedanyagok/sokretu-jatekok/

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .