26. Mozogj, ha tudsz!

, , Életkorok:  alsós, felsős, 
Képesség területek:  barkácsolás, kézművesség, mozgásos játék, érzékszervi játék, természetismeret, 
Szervezési formák:  hittanóra, csendesnap, tábor, 
Tudomány területek:  módszertani segédanyag, 
Multimédia:  film, 
  • Alapige: Jézus gyermekkora: Lukács 2,40
  • Intelligenciatípus: Vizuális-térbeli, testi-mozgásos, természeti
  • Tevékenység: Kézügyességet fejlesztő játék készítése és kipróbálása; fogójáték korlátozott mozgással; társ cipelése „vakon”, szóbeli irányítással; dobójáték kaviccsal, szőlőszemmel

 

Jo-jó (Vizuális-térbeli, testi-mozgásos)

Ezt az egyszerűen elkészíthető ügyességi játékot mára már teljesen elfelejtették, pedig anyáink, nagyanyáink kedvelt játékszere volt, és már az ókorban is szívesen játszottak vele a gyerekek. A képen jo-józó fiút láthatunk egy Kr. e. 440-ből származó athéni vázafestményen.

Ókori gyermekjátékok (13. o.)

Kép forrása

Az ajánlott videón egy viszonylag egyszerű jo-jó készítésének lépéseit látjuk: műanyag kupakokból egy csavar és cérna segítségével készíthetjük el a játékot.

 

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

A sorozat további részeit megtalálod a Segédanyagok / Sokrétű játékok / Távol és közel menüpont alatt: https://kateteka.hu/segedanyagok/sokretu-jatekok/

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .