24. Láttuk az ő csillagát…

, , Életkorok:  alsós, felsős, 
Képesség területek:  nyelvi feladat, játék, képalkotás, vizualitás, 
Szervezési formák:  hittanóra, 
Tudomány területek:  módszertani segédanyag, 
  • Alapige: Napkeleti bölcsek: Máté 2,1–12
  • Intelligenciatípus: Kapcsolati, egzisztenciális, önismereti, verbális-nyelvi, vizuális-térbeli
  • Tevékenység: Beszélgetés Jézus személyéről, a vele való kapcsolatról, illetve követéséről; fontos álmaink elmesélése szóbeli, írásos és rajzos formában

 

Hol van a zsidók királya, aki most született? (Kapcsolati, egzisztenciális)

Ezt a kérdést tették fel a napkeleti bölcsek Heródes udvarában, és ma is sokan kérdezik ugyanezt: hol van Jézus, mit csinál, hol tudjuk megtalálni? Beszélgessünk a gyerekekkel arról, hogy szerintük hol van Jézus mostanában? Kikben, hogyan jelenik meg? Hogyan lehetnénk mi magunk is Jézus hordozói, akiben megláthatják mások az ő arcát?

Kisebbekkel beszélgessünk arról, hogy vajon miért a királyi palotában keresték a bölcsek Jézust? És hol találták meg? Ma vajon hova születne Jézus? Felnőttként hol, kik között időzne legszívesebben? Kik lennének a barátai, követői? Kiket gyógyítana meg, vagy hívna el a követésére?

Nagyobbakkal tanulságos mindezeket Jézus utolsó ítéletről szóló példázata tükrében áttekinteni (Máté 25,31–46).

 

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

A sorozat további részeit megtalálod a Segédanyagok / Sokrétű játékok / Távol és közel menüpont alatt: https://kateteka.hu/segedanyagok/sokretu-jatekok/

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .