23. Súnémi „akadályok”

  • Történet, téma: Elizeus és a súnémi asszony
  • Igehely: 2Királyok 4,8–37
  • Szervezési forma: Akadályverseny

 

A súnémi asszony történetének feldolgozása „akadályverseny” keretében is lefolyhat, aminek „nyereménye” nem egymás, hanem a kihívások legyőzése. A gyerekek 6-8 fős csoportokban vegyenek részt a játékban. Az akadályverseny minden állomásához szükség van egy felnőtt vezetőre, az utolsóhoz javasolt egészségügyi szakembert hívni, vagy olyan személyt, aki kapott alapszintű kiképzést újraélesztésre.

Minden állomáson az ige felolvasásával kezdjük, majd adjuk ki a gyerekeknek a feladatot. A csoportok 20 perces időközönként válthatják egymást a helyszíneken. (Öt csoport esetén egyszerű körforgó rendszerben, több csoport esetén 20 percenként való indítással és váltással.)

 

További jó anyagok a történet feldolgozásához: Bibliai felfedező

Elizeus szobája spatulákból

 

Az akadályverseny kihívásai:

1. állomás

  • Alapige: 2Kir 4,8–11
  • Eszközök: csoportonként egy hullámkarton doboz, újságpapírok, celluxragasztók, celluxcsigák

A csoport feladata, hogy egy hullámkarton doboz tetejére csak újságpapírok és celluxragasztó felhasználásával építsenek meg egy „felső szobát” (emeleti hajlékot) Elizeusnak. A munkára 15 perc áll rendelkezésükre.

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

A bejegyzés megtalálható a Segédanyagok/Bibliai lapozgató menüpont alatt, a „Gyerekek a Bibliában” c. sorozatban: https://kateteka.hu/segedanyagok/bibliai-lapozgato/

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .