A következő feladatok nemcsak a verbális intelligenciára épülnek, és azt fejlesztik, hanem a matematikai, logikai intelligenciát is, hiszen a rész-egész viszonyra alapulnak a feladatok.

 

Régészeti lelet

Másoljuk ki a bibliai történet szövegét, minél nagyobb betűmérettel, majd vágjuk szét úgy, mintha egy széttört kő- vagy agyagtábla lenne. (Tehát nem mondatonként, hanem nagyobb egységenként. Az se baj – sőt! jó –, ha a törésvonalak elvágják a mondatot.) A feladatot a következőképpen vezessük fel:

A régészek egy bibliai igét találtak egy kőtáblára vésve. A kőtábla azonban eltörött, a darabjai szétszóródtak. Vajon helyre tudjátok-e állítani közös munkával az eredeti szöveget?

A gyerekeknek osszuk ki a töredékeket, és ők csoportmunkával alkossák meg az „eredeti” kőtáblát, majd közösen olvassuk fel az igét vagy a történetet.

 

Kép forrása

 

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

 

A Sokrétű játékok sorozat új játékait megtalálod a Segédanyagok / Sokrétű Játékok / Sokrétű bölcsesség menüpont alatt.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .