21. Társak és tanácsok

, , Életkorok:  felsős, ifis, 
Képesség területek:  ön- és társismeret, kapcsolat, drámajáték, élménypedagógia, nyelvi feladat, játék, mozgásos játék, gondolkodtató, logikai feladat, 
Szervezési formák:  hittanóra, csendesnap, ifjúsági alkalmak, 
Tudomány területek:  kortörténet, háttéranyag, módszertani segédanyag, 
  • Alapige: Eszter 5
  • Intelligenciatípus: Kapcsolati, egzisztenciális, verbális-nyelvi, logikai-matematikai
  • Tevékenység: Tulajdonságvizsgálat; tanácsok döntéshelyzetben; mérés-számítás könyökkel

 

Házastársi tulajdonságok (Kapcsolati, verbális-nyelvi)

A történet második felében Hámán feleségét, Zerest is megismerhetjük. A gyerekek kis csoportokban gyűjtsenek olyan tulajdonságokat, amelyek Hámánra és Zeresre vonatkoznak, majd olyanokat is, amelyek Ahasvérós királyra és Eszterre:

Eszter könyvéből eddig elég jól megismertük Esztert, Ahasvéróst és Hámánt. Most megjelenik a történetben Hámán felesége is. Milyennek képzelitek el ezeket az embereket? Gyűjtsétek össze a házaspárok tulajdonságait személyenként külön-külön, majd karikázzátok be azokat, amelyek a házaspár minkét tagjánál megvan.

A csoportok olvassák fel egymásnak, mire jutottak, majd beszélgessünk a gyerekekkel arról, hogy vajon a házasságban, párkapcsolatban, szerelemben mi a jobb: ha nagyon hasonlítanak, vagy ha nagyon különböznek egymástól a pár tagjai? Miért jó az egyik, és miért a jó a másik?

Mik azok a házastársi tulajdonságok a történet szereplői részéről, amelyek pozitív példaként állhatnak a mai házaspárok előtt is? Melyek azok, amiket nem szabad vagy nem érdemes követni?

Kép forrása

 

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

A sorozat további részeit megtalálod a Segédanyagok / Sokrétű játékok / Eszter könyve menüpont alatt: https://kateteka.hu/segedanyagok/sokretu-jatekok/

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .