20. Újrahasznosított PET-palack ötletek

,

Vizuális-térbeli és természeti intelligencia

 

A PET-palackok erősen szennyezik a környeztet, mert nehezen bomlanak le, és rengeteget használunk belőlük. Ha megmutatjuk a gyerekeknek, hogy milyen játékokat, alkotásokat tudunk létrehozni a PET-palackok újrahasznosításával, már sokat tettünk a környezeti nevelésükért.

PET-pofák

Eredetileg egy karikadobálós játék elemeiként szerepelnek ezek a PET-palack pofák, de hittanórán is használhatjuk érzelmek kifejezésére, szavazásra vagy bábkarakterek megalkotására és bábozásra is. Bábkészítéskor meg kell fordítanunk a palackokat, hogy a palack nyakánál fogják a gyerekek a bábot. A figurák arca egyszerű papír- vagy kreatívgumi-applikációval készülnek.

Forrás

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

A Sokrétű játékok sorozat új bejegyzéseit megtalálod a Segédanyagok / Sokrétű Játékok / Vizuális-térbeli intelligencia menüpont alatt.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .