Monológtalálós

A játék lényege, hogy néhány mondatos vagy szavas monológ alapján ki kell találni, ki lehet a szereplő, akinek a monológját halljuk. A monológban a szereplő egyes szám első személyben szólal meg. A monológokat megírhatja a pedagógus a csoport számára, de írhatják a gyerekek is egymásnak, amikor már van elég tapasztalatuk.

Pl.:

„Az eső csak hullott, hullott. Az állatok nem nyugtalankodtak. Igazság szerint én sem. Tudtam, hogy bízhatok Istenben. Ha körülöttünk minden elpusztul is, mi életben maradunk.”

(Noé)

„Apám nagyon szeretett. Jobban, mint a többi testvéremet. Cifra ruhát csináltatott nekem, amin a többiek nagyon kiborultak. Nem is annyira a ruhán, hanem hogy ünneplős ruhában nem igazán lehet dolgozni.”

(József)

 

„Bemegyek a királyhoz. Tudom, hogy nem lehet. Tudom, hogy szeret, és nem fog bántani. Meg kell tudnia, hogy zsidó vagyok. És hogy bántani akarják a népemet.”

(Eszter)

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

 

A Sokrétű játékok sorozat új játékait megtalálod a Segédanyagok / Sokrétű Játékok / Sokrétű bölcsesség menüpont alatt.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .