19. Mi járatban vagy?

, , Életkorok:  alsós, felsős, 
Képesség területek:  mozgásos játék, ön- és társismeret, kapcsolat, nyelvi feladat, játék, 
Szervezési formák:  hittanóra, csendesnap, 
Tudomány területek:  módszertani segédanyag, 
  • Alapige: Eszter 5
  • Intelligenciatípus: Testi-mozgásos, önismereti, egzisztenciális, verbális-nyelvi
  • Tevékenység: Közelítő mozgásos játékok; önzetlen kívánságok; meghívólevél fogalmazása

 

Lépj közelebb a királyhoz! (Testi-mozgásos)

Sorsoló változat

Válasszunk egy királyt a gyerekek közül. Ő álljon a terem egyik végébe. Vele szemben a többi gyerek. A király nyújtsa ki egy gyerek felé a kezét. Neki lesz joga lépni, de csak annyit, amilyen számot dob egy dobókockával. Vajon ki fog leghamarabb a királyhoz érni? (Beszéljük meg, hogy mivel a király igazságos, minden körben mindenkinek ad esélyt a közelebb lépésre, tehát a dobásra.)

Kegyelem-változat

Hasonlóan kezdődik a játék, mint az előbb: A király a terem egyik végébe áll, az udvar népe (a többi gyerek) a terem másik végébe. A király hátat fordít, mire az udvaroncok halk léptekkel közelednek. A király hirtelen visszafordul, mire mindenki megáll mozdulatlanul. Aki megmoccan, vagy a tartása csúnya, illetlen, annak a király int, és kiáll az udvaroncok közül (most nem jut a király elé). Amikor végzett a szemlével, a király újra hátat fordít. Az udvaroncok léphetnek felé megint. A király hirtelen visszafordul, és újra szemlét tart. Így megy a játék addig, míg valamelyik udvaronc a király elé nem lép. Ki lesz a „kegyelembe fogadott”?

 

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

A sorozat további részeit megtalálod a Segédanyagok / Sokrétű játékok / Eszter könyve menüpont alatt: https://kateteka.hu/segedanyagok/sokretu-jatekok/

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .