Sokrétű Anyák napja

 

Egyszerű ajándékötletek Anyának, nem csak Anyák napján:

1. Írj neki levelet, üzenetet, egy számára fontos dologban. Hagyd ott az asztalán, így kedveskedj neki.

2. Csoportosítsd az evőeszközöket a fiókban, hogy minden a helyére kerüljön. Rakd rendbe a cipőket a cipőspolcon, párosítsd a zoknikat, ha nem jut rá ideje. Vagy találj ki valami hasonló rendezgetést.

3. Vállalj át valamit, ami egyébként nem a te dolgod. Pl. vidd le a szemetet, teregess ki, seperj fel a konyhában, stb.

4. Jókedvragasztó: Ragaszd rá a jókedved, énekelj, dúdolgass, amikor rossz kedve van. (Ha látod, hogy zavarja, inkább hagyd abba. Várd ki a megfelelő alkalmat.)

5. Tanulj meg egy szalvétahajtogatást az ünnepi, vasárnapi asztalra. Pl. szív hajtogatása (ezen a weboldalon még sok szép hajtogatást találsz): https://szalveta.konde.hu/?p=127

6. Súgd a fülébe, oszd meg vele egy fontos titkodat.

7. Segíts meglocsolni a virágokat. Kérd meg, hadd legyél egy darabig te a virágfelelős. Beszéljétek meg, melyik virágot mikor, mennyire kell meglocsolni, esetleg permetezni.

8. Mi az, ami benned és anyában nagyon hasonlít? Figyeld meg, valóban így van-e? Rajzold le magad anyával úgy, hogy a rajz kifejezze a hasonlóságot. Mutasd meg neki a rajzot.

9. Gondold végig, mi mindent kapsz anyától, mi mindent köszönhetsz neki. Gondold végig azt is, anyának milyen napjai vannak, mennyi dolga van, esetleg mi bántja, miben szorul segítségre. Majd imádkozz Istenhez: Adj hálát anyukádért, és kérj a számára segítséget. Elég, ha Isten hallja az imádságodat.

 

 

A Sokrétű játékok sorozat új bejegyzéseit megtalálod a Segédanyagok / Sokrétű Játékok / Sokrétű ünnepek, tavaszi ünnepkör menüpont alatt.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .