A digitális világ gyermekeitől a „klasszikus” énközlési formák, mint a napló, levél igencsak távol állnak. Annál inkább otthon vannak az internet adta lehetőségek körében. Ne zárkózzunk el ettől a területtől! Adjunk lehetőséget a gyerekeknek, hogy egy-egy bibliai történet kapcsán megmutathassák a virtuális világban szerzett kompetenciáikat is. Az idősebbek számára, akiknek a zsebében ott van az okostelefon, teremtsük meg a lehetőséget, hogy a valóban a virtuális térben végezhessék el a feladatokat. (Ha gondban vagyunk a feladat elvégzéshez szükséges virtuális felület létrehozásával, kezelésével, kérjünk segítséget nyugodtan a gyerekektől). Minden közösségi és megosztó oldalon lehetőség van arra, hogy az adott tartalmat csak a megjelölt személyek lássák. Ez olyan, mintha a terem falait kitolnánk a virtuális világba, ezzel használva annak minden előnyét, de a gyerekeket megóvva a veszélyektől.

 

Blog, vlog, YouTube csatorna

A mai gyerekek nem írnak naplót, hanem blogot vagy vlogot (videoblogot) vezetnek, és ha sikerre vágynak, akkor azon gondolkodnak, hogy milyen YouTube csatornát indítsanak el. Ezt a motivációt kihasználva indítsunk el a csoportnak egy közös blogot és/vagy egy YouTube csatornát, ahová feltölthetik a kiadott témákkal kapcsolatos anyagaikat. Ezek az anyagok lehetnek blogbejegyzések egy adott témára, kommentek, megjegyzések egy téma körül, a YouTube-ra pedig a story telling különböző műfajaitól, a szakmai fogások, tanácsok megosztásáig sok minden elképzelhető.

 

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

 

A Sokrétű játékok sorozat új játékait megtalálod a Segédanyagok / Sokrétű Játékok / Sokrétű bölcsesség menüpont alatt.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .