Kapcsolati, verbális-nyelvi, vizuális-térbeli, testi-mozgásos intelligencia

 

Vissza az eredethez: a család mint gyülekezet.
Családi körben is játszható játékok: családi társas történetmesélés, történetfeldolgozás.

 

Húsvéti láncmesélés

A húsvéti történetet valószínűleg jól ismerik a gyerekek. Először határozzuk meg, hogy honnan indítjuk a történetmesélést, és mely történetek fognak benne szerepelni, majd minden gyerek írjon 3-3 olyan szót vagy kifejezést, ami a húsvéti történethez kapcsolódik. Minden szót külön kis cédulára írjunk. A cédulákat keverjük össze, és mindenki húzzon ki belőle hármat. Kezdjük el a húsvéti történet mesélését. A gyerekek feladata az, hogy kapcsolódjanak be a mesébe, de úgy és akkor, amikor az általuk húzott szó egyikét koherensen bele tudják fűzni a történetbe. A célunk az, hogy a meghatározott történeteket közösen elmondjuk, és lehetőleg minden szó belekerüljön a történetbe.

Nem baj, ha egy-egy szó többször ismétlődik. A túlzott halmozás elkerülése miatt megállapodhatunk bizonyos szabályokban. Pl.: neveket nem írunk (így elkerüljük, hogy egy-egy fontos név sokszor szerepeljen). Ha egy szó már háromszor szerepelt, a pedagógus kicserélheti egy új szóval (ehhez írnia kell tartalék szavakat).

 

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

A Sokrétű játékok sorozat új bejegyzéseit megtalálod a Segédanyagok / Sokrétű Játékok / Sokrétű ünnepek, tavaszi ünnepkör menüpont alatt.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .