11. Angyaljárás

, , Életkorok:  alsós, felsős, 
Képesség területek:  ön- és társismeret, kapcsolat, nyelvi feladat, játék, mozgásos játék, képalkotás, vizualitás, 
Szervezési formák:  hittanóra, csendesnap, ünnepi műsorok, programok, 
Tudomány területek:  módszertani segédanyag, 
Multimédia:  online mese, 
  • Alapige: Angyali üdvözlet: Lukács 1,26–38
  • Intelligenciatípus: Testi-mozgásos, egzisztenciális, verbális-nyelvi, természeti, vizuális-térbeli, kapcsolati
  • Tevékenység: Örömhírjáték mozgással, életajándékok felismerésével; angyali tulajdonságok gyűjtése bibliai textusból, angyalkép vizualizálása; angyaljáték életkornak megfelelően, kapcsolati intelligencia fejlesztése

 

Egy gyermek ígérete (Testi-mozgásos, egzisztenciális, verbális-nyelvi)

Az angyal a Megváltó születéséről hozott hírt Máriának. Ez a hír sokak életét megváltoztatta, a gyerekek életére is hatással van nap mint nap. A teremben rakjunk körbe 12 széket. Mindegyik székre helyezzünk el egy A/4-es lapot, amikre előzetesen olyan dolgokat írunk, amit Jézusnak köszönhetünk. A gyerekekkel is összegyűjthetünk 12 olyan dolgot, ami fontos számunkra, és Jézusnak köszönhetjük.

A gyerekek olvassák el a 12 kifejezést, és mindenki döntse el, számára melyik a legfontosabb. Majd álljon a szék mögé, amin a választott kifejezés található.

Végül beszéljük meg, melyik lett a legnépszerűbb választás (vagy melyek a legnépszerűbbek), és vajon miért? Aki akarja, indokolja is meg a választását.

 

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

A sorozat további részeit megtalálod a Segédanyagok / Sokrétű játékok / Távol és közel menüpont alatt: https://kateteka.hu/segedanyagok/sokretu-jatekok/

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .