10. Ügyes vagy, Dávid!

  • Történet, téma: A gyermek Dávid
  • Igehely: 1Sámuel 16,1–13
  • Szervezési forma: Szabadtéri foglalkozás, ahol sok búvóhely van

 

1. Sorakozó

A gyerekeket osszuk egyenlő létszámú csoportokra. Melyik csoport tud leghamarabb nagyságrend szerinti sorba felállni? A játékot többször, többféle csoportfelosztással is eljátszhatjuk.

 

2. Hol a legkisebb?

Játsszunk bújócskajátékot úgy, hogy a hunyónak a legkisebb gyereket kell megtalálnia. A gyerekek közül kiválasztunk egy hunyót. Mindenki elbújik, számolás után a hunyó elindul megkeresni a legkisebbet. Azonban a többiek is figyelnek, és ha a hunyó eltávolodott az apacsfaltól, megpróbálják leapacsolni. Ha leütötték, akkor újra indul a játék: aki apacsolt, az lesz a hunyó. Vajon sikerül-e a legkisebbet megtalálni?

Hogy az apacsolóknak ne legyen olyan könnyű a helyzete, játszhatjuk a hunyót a következő szigorítással: Ha a hunyó észrevesz valakit, megnevezi a rejtőzés helyét és néven nevezi a rejtőzőt, akkor az illető kiesik a játékból, ki kell lépnie a rejtekhelyéről.

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

A bejegyzés megtalálható a Segédanyagok/Bibliai lapozgató menüpont alatt, a „Gyerekek a Bibliában” c. sorozatban: https://kateteka.hu/segedanyagok/bibliai-lapozgato/

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .