09. Összeesküvő és leleplező

,
  • Alapige: Eszter 2,21–23
  • Intelligenciatípus: Zenei-ritmikus, verbális-nyelvi, testi-mozgásos, kapcsolati
  • Tevékenység: Hallásjáték, fogójáték, kacsintós játék

 

Hallgatózó (Zenei-ritmikus, verbális-nyelvi)

Mordokaj valószínűleg kihallgatta az őrök beszélgetését, így leplezte le az összeesküvést. No de az összeesküvők biztosan nem kiabálták ki a titkukat. Úgyhogy Mordokajnak igencsak hegyeznie kellett a fülét ahhoz, hogy kiderítse, kik lehetnek az összeesküvők. A gyerekek álljanak párba egy lépés távolságra egymással szemben, és különböző szavakat esetleg mondatokat suttogjanak egymásnak. Egyszerre több pár is játszik, de közülük csak egy pár az összeesküvő, ezt cédulahúzással sorsolhatjuk ki (mindenki húz, az összeesküvő pár céduláján egy jel található). Az összeesküvők úgy beszélgetnek, hogy szavaik közé a merényletre utaló kifejezéseket is közbeszőnek. Mordokaj körbejár, hallgatózik, és megpróbálja kitalálni, kik lehetnek az összeesküvők.

Másik változat, ami inkább a hangzásra, mint a jelentésre épül: Minden pár általános témáról beszélget, de az összeesküvők időnként kiejtik a király nevét: Ahasvérós. Vajon Mordokaj kihallja-e a nevet a beszélgetések közül. (Kezdhetjük a játékot suttogva, és ha nehéz a felismerés, válthatunk normál hangerőre.)

 

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

A sorozat további részeit megtalálod a Segédanyagok / Sokrétű játékok / Eszter könyve menüpont alatt: https://kateteka.hu/segedanyagok/sokretu-jatekok/

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .