Zenei-ritmikus intelligencia

 

Bevonulás Jeruzsálembe

A gyerekek készítsenek hangjátékot a jeruzsálemi bevonulás történetéből. Valódi hangjáték legyen! Tehát ne csak párbeszédekből álljon, hanem zajokkal, zörejekkel is kísérjék a játékot. (Az se baj, ha szinte csak a zajok, zörejek, háttérhangok jelennek meg, hiszen a bevonulás aktusa során a tömeg reakcióját kell auditíve megjeleníteni.)

 

Dicséret kicsit másként

Válasszunk egy virágvasárnapi éneket, és hallgassuk, illetve tanuljuk meg a gyerekekkel. Szóba jöhet a Református énekeskönyv 331. dicsérete az 1. versszakával (a 32. zsoltár dallamára): „A nagy király jön: Hozsánna! Hozsánna!…”. Vagy a gyerekeknek könnyebben megtanulható Dicsőség királya c. dal a Harangszó c. gyűjteményből.

Ha már elég jól megy, énekeljük el gyorsabban, táncritmusban, hogy valódi öröménekké váljon a dicséret. Ha van hozzá kedvünk és affinitásunk, akkor vonulós táncmozgással is kísérhetjük, és egész virágvasárnapi koreográfiát is készíthetünk a segítségével.

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

A Sokrétű játékok sorozat új bejegyzéseit megtalálod a Segédanyagok / Sokrétű Játékok / Sokrétű ünnepek, tavaszi ünnepkör menüpont alatt.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .