06. Sámson-próbák

  • Történet, téma: Sámson születése, a gyermek Sámson
  • Igehely: Bírák 13–16
  • Szervezési forma: Szabadtéri vagy tornatermi program

 

Sámson nemcsak erős volt, hanem ügyes és agyafúrt is. A tábori nap keretében tarthatunk Sámson-próbákat, amikor különböző erő-, ügyességi és furfangpróbák során „mérkőznek” meg a gyerekek. A próbákat természetesen a helyszín és a felszereltség határozza meg, de azért adunk néhány ötletet, amelyek viszonylag könnyen és egyszerűen megvalósíthatók.

 

1. Erőpróba: Kakasviadal

A történetben, és a bibliai időkben, de a mai valóságban is a fiúk gyakran összeakaszkodnak, vagy akár még össze is verekszenek. Ennek finomított verziója a kakasviadal, amikor egy körülbelül három méter átmérőjű körben áll szemben egymással a pár. Karjukat a mellük előtt összefonják, és féllábra állnak. Fél lábon ugrálva, mellkasukkal lökdösve egymást kell elérniük, hogy valamelyikük kívül kerüljön a körön.

Ha ezt a játékot is túl vadnak tartjuk, akkor játszhatják a gyerekek úgy is, hogy a küzdők karjukat összefonják a mellkasukon, de két lábon állnak, háttal egymásnak. Sípszóra a hátukat egymásnak vetik, és úgy próbálják meg egymást kiszorítani a körből.

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

A bejegyzés megtalálható a Segédanyagok/Bibliai lapozgató menüpont alatt, a „Gyerekek a Bibliában” c. sorozatban: https://kateteka.hu/segedanyagok/bibliai-lapozgato/

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .