Verbális-nyelvi és vizuális-térbeli intelligencia

 

Levél a Mikulásnak

Természetes és bevett szokás, hogy a gyerekek levelet írnak a Mikulásnak, amiben leírják a kívánságaikat. Most azonban az igazi „Mikulásnak”, azaz Miklós püspöknek írjanak levelet. Ehhez persze előbb meg kell ismerniük Miklós püspök legendáját, amelynek sokféle verziója megtalálható könyv alakban, de az interneten is.

Diós István: A szentek élete c. könyvének elektronikus változata megtalálható a Magyar Római Katolikus Egyház honlapján. Itt olvashatunk Szent Miklós püspökről is.

A Háromszék c. erdélyi napilap Adventi mesék sorozatában pedig a legenda egyik feldolgozását olvashatjuk Miklós püspök legendája címen.

Ha a gyerekek megismerték a legendát, írjanak köszönő levelet a püspöknek a megmentett lányok (vagy a lányok bátyja, szerelme, apja) vagy éppen a „Krampusz” nevében. Egyes legendákban ugyanis felbukkan Fekete Péter alakja is, aki bűnöző volt, és Miklós püspök mentette meg az életét. Fekete Péter ezért hálából kísérgette a püspököt, és cipelte a holmiját.

 

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

A Sokrétű játékok sorozat adventi bejegyzéseit megtalálod a Segédanyagok / Sokrétű Játékok / Sokrétű ünnepek, téli ünnepkör menüpont alatt.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .