05. Új világosság

, , Életkorok:  alsós, felsős, ifis, 
Képesség területek:  mozgásos játék, ének, zene, ritmus, képalkotás, vizualitás, 
Szervezési formák:  hittanóra, csendesnap, ifjúsági alkalmak, ünnepi műsorok, programok, 
Tudomány területek:  módszertani segédanyag, művészetek, 
Multimédia:  hanganyag, online szerkesztő, 
  • Alapige: Ézsaiás 9,1
  • Intelligenciatípus: Testi-mozgásos, zenei-ritmikus, kapcsolati, vizuális-térbeli
  • Tevékenység: Mozgásos távolságészlelő játék; zenehallgatás, énektanulás, ének előadása kísérettel; online fotóalbum szerkesztése

 

Távol, mégis közel (Testi-mozgásos)

Az egyik legszebb messiási prófécia Ézsaiás könyve 9. fejezetének első versében olvasható: „A nép, amely sötétségben jár, nagy világosságot lát, a homály földjén lakókra világosság ragyog.”

Jézusban a távoli Isten lépett közel hozzánk. Eljött a Messiás, akit olyan rég vártunk. Ezt játsszuk most el a gyerekekkel, távolságtartással, a távolság észlelésére építve.

A gyerekek válasszanak párt maguknak, majd álljanak legalább 6-8 méter távolságra egymástól. Forduljanak egymással szembe, hunyják le a szemüket, és tartsák ki előre a tenyerüket. A feladatuk az, hogy minél közelebb menjenek lehunyt szemmel egymáshoz, de úgy, hogy a tenyerük nem érhet össze. (Mindezt némán, hangadás, zajkeltés nélkül.)

 

A további tartalmak, és a hozzájuk tartozó dokumentum letöltése már csak előfizetőink részére érhető el! Előfizetéshez kattintson ide!

A sorozat további részeit megtalálod a Segédanyagok / Sokrétű játékok / Távol és közel menüpont alatt: https://kateteka.hu/segedanyagok/sokretu-jatekok/

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .